ماجراجویی در دنیای غذاهای تند و لذیذ/ ۱۶ ژانویه روز غذاهای تند و آتشین
برای ماجراجویی در دنیای غذاهای تند آمادهاید؟ اگر جوابتان مثبت است برای ۲۷ دیماه آماده باشید. ۱۶ ژانویه روز بینالمللی غذاهای تند و آتشین است.
اخبار سبز کشاورزی؛ سالانه و در کشورهای مختلف در چنین روزی جشنهای متنوعی برگزار میشود. درست کردن غذاهای تند یکی از جالبترین عادت بسیاری از مردم جهان است. غذاهای تایلندی، هندی و مکزیکی به عطر و طعم غذاهای تندشان معروف هستند. برای آشنایی بیشتر با روز جهانی غذاهای تند و آداب آن در این مقاله همراه ما باشید.
با روز غذاهای تند آشنا شوید
بیش از ۶۰۰۰ سال است که مردم جهان از ادویههای تند در غذاهای خود استفاده میکنند. چه طرفدار پروپاقرص ادویههای آتشین باشید و چه صرفا از غذاهایی با طعم کاری لذت میبرید میتوانید در جشن روز جهانی غذای تند شرکت کنید. انواع مختلف ادویه وجود دارد که امروزه میتوانید برای تهیه غذاهای تند از آنها استفاده کنید. از پودر فلفل قرمز گرفته تا پاپریکا همه ادویههایی هستند که در آشپزیهای روزانه استفاده میشوند. شاید بتوان گفت آشپزی بدون ادویهها کاری خستهکننده خواهد بود.
تاریخچه روز جهانی غذاهای تند
بااینکه در طول سالهای مختلف غذاها تغییر کردهاند اما علاقه مردم جهان به ادویه همچنان باقی است. روز جهانی غذای گرم و تند ریشه در علایق مردم دارد. این جشن اولین بار در سال ۲۰۰۰ میلادی برگزار شد.
با برخی از خواص غذاهای تند آشنا شوید
غذاهای تند علاوهبر طعم خوبی که دارند سرشار از خاصیت هستند. از مهمترین خواص فلفل و غذای تند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
از بین بردن باکتریهای بدن: ادویههایی مانند زردچوبه، زیره و فلفل سرشار از خواص ضدمیکروبی و ضد آنتیاکسیدانی هستند.
درمان التهاب بدن: در طب سنتی، سیر و زنجبیل از جمله ادویههای ضد التهابی هستند. با مصرف این ادویهها سردرد، اختلالات خودایمنی و آرتریت بهمرور برطرف خواهند شد.
افزایش متابولیسم بدن: فلفل، زردچوبه، دارچین و زیره از جمله ادویههایی هستند که علاوهبر کاهش اشتها باعث افزایش متابولیسم بدن نیز میشوند.
آشنایی با معروفترین غذاها برای روز جهانی غذای تند
اگر قصد دارید ارواح بد یا انرژی منفی را از خود دور کنید کافی است چرخی در دنیای غذاهای تند بزنید و این غذاها را نوش جان کنید. از نظر برخی از مردمان قاره آسیا گرما باعث پاکسازی جسم و روح میشود. علاوهبر این استفاده از غذاهای تند باعث ترشح اندورفین و داشتن احساس خوب میشود. معروفترین غذاهای روز جهانی غذای تند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
جوجه تندوری هندی
غذاهای هندی دنیای غذاهای تند و پر ادویه است. جوجه تندوری نیز یکی از غذاهای پرطرفدار هندوستان است. برای تهیه این غذا به موارد زیر نیاز دارید:
سینه مرغ و ران - ۶ تکه
زنجبیل تازه رنده شده - ۱ قاشق غذاخوری
جوزهندی، فلفل قرمز، فلفل سیاه، چیلی، پاپریکا، ادویه کاری - ۱ قاشق غذاخوری از ترکیب این موارد
روغن زیتون - ۳ قاشق غذاخوری
چاشنی مرغ هندی، ادویه کبابی، پودر سیر، نمک - ۱ قاشق غذاخوری از ترکیب این موارد
سیبزمینی کوچک - ۱ عدد
مراحل تهیه جوجه تندوری هندی
تکههای مرغ را بشویید. با استفاده از چاقویی تیز روی مرغ شیارهایی به وجود آورید.
تکههای مرغ را در مقداری روغن زیتون قرار دهید. ادویهها را با یکدیگر ترکیب کنید. سپس مرغها را در ادویه بغلتانید. مرغها را در ظرفی در بسته و در یخچال قرار دهید.
پس از ۶ ساعت مرغها را از یخچال خارج کنید. سینی فر را چرب کنید و گوشتها را درون آن بچینید. روی گوشتها را فویل بپوشانید و سینی را درون فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. حتما روی فویل شیارهایی ایجاد کنید. پس از یک ساعت جوجه تندوری هندی شما آماده است.
سیبزمینی را نیز خلالی کرده و تفت دهید. سپس با مرغ سرو کنید. نوش جان!
چیکن تیکا ماسالا
اگر از طرفداران کبابها هستید و همزمان به غذاهای تند نیز علاقه دارید چیکن تیکا ماسالا را در منزل تهیه کنید. مواد لازم برای تهیه چیکن تیکا ماسالای هندی عبارتاند از:
سینه مرغ کامل - ۱ عدد
ماست چکیده - ۳ قاشق غذاخوری
ادویه گرام ماسالا - ۱ قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل - نصف قاشق چایخوری
پودر دارچین - نصف قاشق چایخوری
پودر زردچوبه - نصف قاشق چایخوری
فلفل قرمز - یکچهارم قاشق چایخوری
پودر سیر - نصف قاشق چایخوری
سیخ چوبی - به تعداد لازم
مراحل تهیه چیکن تیکا ماسالا
گوشت مرغ را به اندازههای کبابی خرد کنید.
ادویه گرام ماسالا، پودر سیر، پودر زنجبیل، پودر دارچین، زردچوبه، فلفل قرمز و نمک را درون ظرفی بزرگ با یکدیگر ترکیب کنید. سپس تکههای گوشت مرغ را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. درب ظرف با نایلون بپوشانید و ظرف را برای ۲ ساعت در یخچال قرار دهید.
سیخهای چوبی را در آب قرار دهید. پس از ۲۰ دقیقه گوشت را به سیخ بکشید.
تابه را روی حرارت قرار دهید تا خوب گرم شود. سپس سیخهای چوبی را درون آن بچینید. پس از خوب کباب شدن گوشتها چیکن تیکا ماسالای شما آماده است. نوش جان!
دوکبوکی
دوکبوکی غذای خوشمزه آسیای شرقی مخصوصا کشور کُره است که با سُس مخصوص سرو میشود. برای تهیه این غذای تند به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
آرد برنج - ۱ پیمانه
روغن کنجد - ۳ قاشق غذاخوری
نمک نصف - قاشق چایخوری
آبجوش - ۱.۵ پیمانه
مواد مورد نیاز برای تهیه سس
پیازچه خرد شده - ۳ قاشق غذاخوری
قارچ ورقهای - ۱ پیمانه
رب گوجهفرنگی - ۲ قاشق غذاخوری
سس سویا - ۳ قاشق غذاخوری
سس فلفل تند - ۱ قاشق غذاخوری
پوره سیر - ۱ قاشق چایخوری
روغن یا کره به مقدار لازم
آب - ۲ پیمانه
پاپریکا و پودر باربیکیو به مقدار لازم
مراحل تهیه دوکبوکی
آرد، برنج، نمک، آبجوش و روغن را با یکدیگر ترکیب کنید تا خمیری شود.
روی ظرف را با نایلونی بپوشانید. روی نایلون با خلال دندان سوراخهای ریز ایجاد کنید. ظرف را برای ۲ دقیقه درون مایکروویو قرار دهید.
سپس خمیر را با دست ورز دهید. مجدد روی آن را بپوشانید و درون مایکروویو قرار دهید. پس از ۲ دقیقه ظرف را از فر خارج کنید.
خمیر با وردنه ورز دهید تا نرم شود و قابل رول شدن باشد.
سطح سینی را با کمی روغن چرب کنید. خمیر را روی آن رول کنید. خمیر را به صورت لولههای ۵ سانتیمتری برش دهید.
پیازچه را داخل روغن یا کره تفت دهید و رب گوجه را به آن اضافه کنید. پس از تفت دادن رب، ادویه و سس سویا را نیز به مواد اضافه کنید و تفت دهید.
قارچ را به سس اضافه کنید و کمی تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. آب جوش را به مواد اضافه کنید. ۱۰ دقیقه باید بجوشد تا مواد غلیظ شوند.
خمیر دوکبوکی را به مواد سس اضافه کنید. پس از ۱۵ دقیقه دوکبوکی شما آماده است. نوش جان!
لاهماجون
لاهماجون غذایی تند، مغذی، سرشار از فیبر و پروتئین است. این غذا کمکالری است و میتوانید در زمانهایی که رژیم دارید نیز آن را سرو کنید. مواد مورد نیاز برای تهیه لاهماجون عبارتاند از:
گوشت چرخکرده - ۶۰۰ گرم
گشنیز و جعفری - ۱ بسته
پیاز - ۱ عدد
فلفل دلمه کوچک - ۲ عدد
گوجه - ۲ عدد
پودر سیر - ۱ قاشق غذاخوری
تخم گشنیز - ۱ قاشق غذاخوری
پودر سبوس برنج قهوهای - ۲ قاشق غذاخوری
سماق - ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجهفرنگی - ۲ قاشق غذاخوری
آویشن و پاپریکا - ۱ قاشق مرباخوری از هر کدام
نمک - ۲ قاشق مرباخوری
سس فلفل تند گلوریا - ۳ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه خمیر
آرد - ۳ پیمانه
تخممرغ - ۱ عدد
روغن مایع - ۶ قاشق غذاخوری
نمک - ۱ قاشق مرباخوری
شکر - ۱ قاشق غذاخوری
پودر مایع خمیر ترش - ۱ قاشق غذاخوری
شیر ولرم - ۱ پیمانه
مراحل تهیه لاهماجون
برای تهیه لاهماجون لازم است ابتدا خمیر آن را تهیه کنید. شیر ولرم، روغن مایع و تخممرغ را با یکدیگر ترکیب کنید. سپس نمک، شکر و پودر خمیر ترش را به آن اضافه کنید. در نهایت آرد را به مواد اضافه کنید و هم بزنید. روی ظرف را با نایلونی بپوشانید. پس از ۱ ساعت خمیر را آردپاشی کنید، ورز دهید و استفاده کنید.
گشنیز و جعفری را ریز و خرد کنید.
فلفل دلمهای و گوجه را خرد کنید و سپس درون میکسر بریزید.
سماق، آویشن، نمک، سس فلفل، پودر تخم گشنیز، پاپریکا، سبوس برنج و گوشت را با یکدیگر ترکیب کنید و ورز دهید. پیاز، سبزیجات خرد شده و ترکیب فلفل دلمهای و گوجه را نیز به مواد اضافه کنید.
روی سینی فر کمی آرد بپاشید و خمیر را درون آن پهن کنید. مواد را روی خمیر بریزید.
سینی را درون فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. پس از ۲۰ دقیقه لاهماجون شما آماده است. نوش جان!
املت تند ماسالا
املت تند ماسالا غذایی بین کرپ و املت است. برای تهیه این غذای هندی به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
تخممرغ - ۱ عدد
گوجهفرنگی - ۱ عدد
پیاز - ۱ عدد
فلفل سبز تند - ۱ عدد
سیر ریز شده - نصف قاشق چایخوری
زنجبیل تازه رنده شده - نصف قاشق چایخوری
زیره سبز -۱ قاشق چایخوری
تخم گشنیز - ۱ قاشق چایخوری
نعنا، گشنیز، جعفری خرد شده به مقدار لازم
مراحل تهیه املت تند ماسالا
پیاز، سبر و فلفل سبز تند را خرد کنید و تفت دهید. زردچوبه و سایر ادویهها را نیز به مواد اضافه کنید و تفت دهید.
در کاسهای، تخممرغ و نمک را با یکدیگر ترکیب کنید و با چنگال هم بزنید. گوجهای خرد کنید و همراه با مواد تفتداده شده به تخممرغ اضافه کنید.
مواد املت را در تابهای نچسب بریزید و دو طرف آن را سرخ کنید. نوش جان!
از نعنا، گشنیز و جعفری خرد شده برای تزیین املت تند ماسالا استفاده کنید.
سخن آخر
روز جهانی غذای تند فرصتی برای جشن گرفتن و تهیه انواع غذای تند است. این روز در کشورهایی مانند هند، مکزیک و تایلند طرفداران بسیاری دارد. این افراد معتقدند مصرف غذاهای تند نهتنها باعث شادی آنها میشود بلکه باعث میشود به انواع بیماریها مبتلا نشوند.