خبر فوری
شناسه خبر: 49803

غذاهای مدیترانه‌ای، ضامن سلامت قلب

غذاهای مدیترانه‌ای به علت مزایای ویژه به عنوان سالم‌ترین غذاها در جهان شناخته می‌شوند.

غذاهای مدیترانه‌ای، ضامن سلامت قلب

اخبار سبز کشاورزی؛ این غذاها می‌توانند موجب سلامتی قلب، تقویت حافظه و مغز، کاهش وزن و برطرف نمودن بیماری‌های قلبی/عروقی شوند. این غذاها بر مصرف انواعی از موادغذایی مانند روغن زیتون، آجیل‌ها، میوه‌ها، سبزی‌ها، حبوبات، غلات و ماهی، گذاشته شده‌اند.

آن‌هایی که در اندیشه داشتن یک قلب سالم هستند، غذاهای مدیترانه‌ای می‌توانند بهترین گزینه باشند. برخی از تحقیقات نشان می‌دهد که در مقایسه با یک جیره غذایی کم چربی، رژیم غذاهای مدیترانه‌ای می‌تواند تا حد زیادی خطرات حملات قلبی را کاهش دهد، دلیل روشن این مزیت وجود چربی‌های مفید، آنتی‌اکسیدانت‌ها، غذاهای پتاسیم‌دار مانند میوه‌ها و سبزی‌ها است.

تعدادی از این موادغذایی به قرار زیرند:

روغن زیتون؛ این روغن را می‌توان برای سرخ کردن موادغذایی تا افزودن به سالادها استفاده و به علت مفید بودن برای قلب در اغلب وعده‌های غذایی به کار برد. روغن زیتون غنی از چربی‌های مفید بوده و به کاهش چربی‌های مضر(LDL) کمک و چربی‌های مفید(HDL) را افزایش می‌دهد. این روغن می‌توان عوارض قلبی، عروقی را کاهش دهد. روغن زیتون دارای آنتی‌اکسیدانت‌هایی نظیر پلی فنل‌ها و سایر عناصر مفید است.

ماهی؛ ماهی‌های روغنی و چرب مانند همچون سالمون، تون و قزل‌آلا، غنی از اسیدهای چربی امگا 3 است و می‌توانند به کاهش التهاب، فشار خون و حمله‌های قلبی کمک کنند. چربی‌ این ماهی‌ها قادر در بهینه سازی عملکرد رگ‌های خونی و پایین آوردن گرفتگی‌ها در این رگ‌ها هستند.

سبزی‌های برگی؛ سبزی‌های برگی دارای فیبر فراوان، پتاسیم و انواع ویتامین‌ها هستند که به بهبود سلامت قلب کمک می‌کنند. پتاسیم موجب تنظیم فشار خون می‌شود و با متوازن کردن سطح سدیم در بدن همراه با فیبرهای کاهنده کلسترول، عملکرد فعالیت‌های قلبی، عروقی را ارتقاء می‌دهد. آنتی‌اکسیدانت‌های موجود در سبزی‌های برگی با اکسیدانت‌های مضر مقابله کرده و خطر تخریب رگ‌های خونی را دفع می‌کنند.

غلات؛ تمام غلات غنی از فیبر، عناصر غذایی، ویتامین‌های B و منگنز هستند. مصرف تمام غلات می‌تواند باعث تنظیم سطوح کلسترول، فشارخون و قند خون می‌شوند که همگی موجب حفظ سلامت قلب می‌شوند. تحقیقات نشان داده که غلات شاخص گلسمیک کمتری نسبت به غلات تصفیه شده دارند که می‌توانند فشار خون ناشی از قند و دیابت نوع 2 را کنترل نمایند.

گوجه‌فرنگی‌ها؛ تمام مشتقات به دست آمده از گوجه فرنگی‌ها قادر به ارتقاء حفظ سلامت قلب هستند. آنتی‌اکسیدانت‌ لیکوپن موجود در آن‌ها به بهبود آرتریت و سایر بیماری‌های قلبی عروقی کمک می‌نماید. پتاسیم و آنتی‌اکسیدانت‌های موجود در گوجه فرنگی، متفقا باعث کاهش خطر فشار خون و سکته قلبی می‌شوند.

حبوبات؛ تمام حبوبات به علت آن یک منبع عالی از پروتئین‌ها، فیبر، املاح معدنی مهم مانند پتاسیم و منیزیم هستند در سلامت قلب اهمیت ویژه دارند. فیبر موجود در آن‌‎ها باعث کاهش کلسترول و آنتی‌اکسیدانت‌های آن‌ها موجب پایین آوردن التهابات در بدن می‌شوند. ترکیب سالادی از آن‌ها بسیار مفید خواهد بود.

آجیل‌ها دانه‌ها؛ آجیل‌ها دارای چربی‌های مفید برای قلب می‌باشند، ضمن آن که مقادیر زیادی ویتامین و مواد معدنی دارند. تحقیقات نشان داده که خوردن مستمر آن‌ها برای قلب بسیار اهمیت دارد. آجیل‌ها انباشته از آنتی‌اکسیدانت‌های موثر در سلامت قلب هستند.

انواع توت؛ توت‌فرنگی‌ها، بلوبری و سایر میوه‌های مشابه، سرشار از پتاسیم، ویتامین C و فیبر هستند. آنتی‌اکسیدانت‌ها و به‌ویژه فلانوئیدها به کاهش التهابات، بهبود عملکرد رگ‌ها و کاه خطرات قلبی، عروقی کمک می‌نمایند. مصرف مداوم آن‌ها باعث کاهش کلسترول و فشار خون می‌شود.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای