خبر فوری
شناسه خبر: 48795

رونمایی از کتاب «خاک حیات پنهان زیرپای ما» ویژه کودکان و نوجوانان+ ویدئو

مراسم رونمایی از کتاب ویژه کودکان و نوجوانان «خاک حیات پنهان زیرپای ما» در بنیاد علمی دکتر بسکی شهرستان گنبدکاووس برگزار شد.

رونمایی از کتاب «خاک حیات پنهان زیرپای ما» ویژه کودکان و نوجوانان+ ویدئو

به گزارش اخبار سبز کشاورزی؛ نویسنده و پژوهشگر بین‌المللی و مستقل آب‌ و خاک و کشاورزی حفاظتی کشورمان با اشاره به انتشار تازه‌ترین کتابش باعنوان «خاک حیاتِ پنهانِ زیر پایِ ما» ویژه کودکان و نوجوانان، گفت: در اهمیت جایگاه خاک برای مردم زیست‌ کره همین بس که سفره اصلی غذای ما خاک است و بیشتر آنچه در سر سفره غذایمان می‌خوریم و می‌نوشیم ریشه در خاک‌ دارند.

محمد اسماعیل اسدی اشاره کرد: کتاب «خاک حیاتِ پنهانِ زیر پایِ ما» تازه‌ترین تالیف ما که به مناسبت روز جهانی خاک در سال ۲۰۲۴ با محوریت مراقبت از خاک‌ها و در ۴۶ صفحه و در قطع رقعی و مصور رنگی به شمارگان ۲۰۰ جلد و با حمایت بنیاد علمی و موسسه سبز گامان سبکی توسط انتشارات ویراست روانه بازار نشر شد.

رونمایی-از-کتاب-خاک-حیات-پنهان-زیرپای-ما-2

کتابی در ۷ فصل با زبانی ساده و روان

وی ضمن ادای احترام و اشاره به اینکه کتابش به دکتر غلامعلی بسکی (۱۳۹۸-۱۳۱۰) پزشک نیکوکار و حافظ واقعی طبیعت و محیط‌زیست و منابع کشور تقدیم شده است، افزود: کتاب در ۷ فصل با زبانی ساده و روان و در عین حال علمی نشر شده است.

اسدی ادامه داد: چگونه خاک تشکیل می‌شود، اهمیت خاک برای مردم و در محیط‌زیست، خاک یک موجود زنده است و جمع‌بندی موارد مطروحه، فصل‌های این کتاب مهم و ترویجی در باره اهمیت خاک را تشکیل می‌دهد.

وی سپس با اشاره به اینکه ۹۵ درصد غذای ما در خاک می‌روید و خاک‌ها میزبان ۲۵ درصد تنوع زیستی سیاره ما هستند، عنوان کرد: سفره اصلی غذای ما خاک است و بیشتر آنچه که در سر سفره غذایمان می‌خوریم و می‌نوشیم ریشه در خاک دارند.

رونمایی-از-کتاب-خاک-حیات-پنهان-زیرپای-ما-6

 بدون خاک، بقای ما روی زمین دوام ندارد

اسدی با تأکید بر اینکه خاک جزو منابع تجدید ناپذیر است اما چون دیده نمی‌شود نسبت به آن غفلت شده است، گفت: به همین دلیل حفظ آن ارزش زیادی دارد و بدون خاک، حیات و بقای ما روی کره زمین نمی‌تواند دوام داشته باشد.

نویسنده و پژوهشگر بین‌المللی و مستقل آب‌ و خاک کشورمان اظهار کرد: متاسفانه کشور ما با میزان فرسایش ۱۶/۵ تن در هکتار مقام اول فرسایش خاک در جهان را به علت مدیریت نادرست زراعی به ویژه در خاک‌های دیم خود را داراست که تنها راهکار روی آوردن به عملیات بی خاک‌ورزی و کشاورزی حفاظتی می باشد. امروزه ۳۳ درصد خاک‌های جهان به خاطر خاک‌ورزی‌های شدید، فرسایش خاک، شور شدن، تراکم، اسیدی شدن، آلودگی شیمیایی و کاهش مواد غذایی تخریب‌شده و یا رو به تخریب است، افزود: این وضعیت شرایطی را پدید آورد که سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی (فائو)، سال ۲۰۱۵ میلادی را به‌منظور بالا بردن سطح آگاهی جهانی نسبت به اهمیت مقوله خاک «سال جهانی خاک» نامید و نیز پنجم دسامبر هر سال «روز جهانی خاک» نام‌گرفته است.

رونمایی-از-کتاب-خاک-حیات-پنهان-زیرپای-ما-3

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه به‌راستی، مفاهیم پیچیده و فنی دانش تا به شکلی ساده درنیاید و بر عموم مردم تأثیر نگذارد و به زندگی مردم راه نیابد کم‌ارزش می‌شود، گفت: در همین راستا و با همین اندیشه، این کتاب را باهدف معرفی ساده و عمومی جنبه‌هایی چند از اهمیت و حفظ خاک برای کودکان و نوجوانان عزیز کشورمان قلمی و روانه بازار نشر کردم.

محمد اسماعیل اسدی متولد ۱۳۳۹ خرمشهر و ساکن گرگان است. وی مدرس دانشگاه و عضو هیئت علمی بازنشسته مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان با بیش از ۳۵ سال سابقه در زمینه توسعه و انتقال فناوری‌ها به کشاورزان ایرانی در قالب کارگاه‌های آموزشی در چندین کشور دیگر است.

محمد اسماعیل اسدی، از سال ۲۰۰۵ شروع به تمرکز بر توسعه فن‌آوری‌های سامانه‌های کشاورزی حفاظتی (CA) با تأکید بر کاشت روی بسترهای بلند دائم و سیستم‌های کاشت بی خاک‌ورزی برای هر دو اراضی فاریاب و دیم ایران کرد.

وی همچنین به‌عنوان محقق و مروج پیشکسوت آبیاری؛ بیش از یک هزار کلاس و دوره و کارگاه آموزشی را به مدت بیش از ۲۰ سال در کل کشور برگزار کرده و تاکنون در کنار مقالات متعدد در نشریات داخلی و خارجی، از وی بیش از ۱۰ عنوان کتاب همچون خاک‌های سالم با کشاورزی حفاظتی، کتاب سامانه نوین کشت روی بسترهای بلند دائم، کتاب صرفه‌جویی در مصرف آب آشامیدنی و کشاورزی، کیفیت آب، مدیریت بهینه آب در گیاهان زراعی، راهنمای آبیاری گیاهان زراعی روانه بازار نشر شده است.

در این‌مراسم رونمایی که روز یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ در محل بنیاد علمی دکتر بسکی واقع در شهرستان گنبد کاووس برگزار گردید همچنین از پوستر طراحی شده توسط دکتر اسدی با محوریت مراقبت از خاک‌ها توسط آقای خلیل فرشباف متولی زنده یاد دکتر بسکی و خانم بهناز بسکی فرزند زنده یاد دکتر بسکی رونمایی گردید و فیلم کوتاه ساخته شده توسط آقای سید محمدرضا شیرنگی هنرمند حافظ محیط زیست گرگانی در باره مراقبت از خاک‌ها به نمایش در آمد.

همچنین سرود زیبای ای خاک‌من توسط دانش آموزان دختر مدرسه قوینلی گنبدکاووس با سرپرستی خانم نظری اجرا شد و‌در پایان هنرمندان روشندل گرگانی آقایان عباس کاظمی و مهرشادخورشیدی به اجرای دو قطعه موسیقی پرداختند و به رسم یاد بود یک‌ جلد کتاب و تیشرت‌های طراحی شده با لوگوی محوریت امسال یعنی مراقبت از خاک‌ها بین حضار توزیع شد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای