کسب درآمد با تولید گوشت غاز ارگانیک در منزل
غاز یکی از لذیذترین گوشتهای ماکیان است که به اشکال مختلف از جمله غاز شکمپر، خوراک غاز، کباب غاز، فسنجون غاز ، غاز درسته محلی و ... تهیه میشود.
غاز یکی از لذیذترین گوشتهای ماکیان است که به اشکال مختلف از جمله غاز شکمپر، خوراک غاز، کباب غاز، فسنجون غاز ، غاز درسته محلی و … تهیه میشود.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی، آقای حمید احمدی 49 ساله که خود فردی فعال و صاحب نام در زمینه رسانه و عکاسی منطقه نوشهر است و تصاویر وی زینت بخش بسیاری از خبرگزاریها بوده، در حیاط منزل خود در حاشیه نوشهر 100 جوجه غاز نگهداری میکند.
نحوه پرورش غاز در خانه
از وی خواستهایم تا روش پرورش ساده غاز را توضیح دهد، آقای احمدی در این باره میگوید: کار بسیار ساده و سرگرمی اقتصادی خوبی است من 100 قطعه جوجه یک روزه غاز را به مبلغ هر قطعه 55 هزار تومان خریداری و در کارتنهای مخصوص به خانه آوردم. با توجه به سرمای زمستان در یک فضای بسته که با بخاری گرم میشود، آنها را به مدت یک ماه در دو سه قسمت نگهداری میکنم و خوراک روزانه آنها را به صورت پلیت ریز و به اندازه مصرف در اختیار آنها قرار میدهم.
وی ادامه میدهد: در مدت نگهداری غازها کمک همسرم بسیار ارزشمند و تأثیرگذار است؛ چون در طول روز به فعالیت بنگاهداری مشغول هستم و چنانچه مسافرت کوتاه مدت برویم یکی از همسایهها همکاری میکنند.
احمدی در پاسخ به این پرسش که چرا آب به صورت ثابت در اختیار جوجهها نیست، میگوید: برای اینکه آب و خوراک همزمان چسبندگی ایجاد نکند به صورت دائم آبخوری در کنار آنها نیست و در فواصلی از ظرف آبخوری استفاده میکنند.
وی با اشاره به مدت نگهداری جوجه ها در گرم خانه گفت: در مدت نگهداری در گرم خانه، شبها آنها را در دستههای چندتایی در کارتن نگهداری میکنیم که روی هم نخوابند و خفه نشوند. حدودا پس از یک ماه به محیط باز فنسکشی شده در داخل حیاط منتقل میشود و به مرور با هر نوع غذای عادی مانند تهمانده غذای افراد خانواده، نان خشک، برگ کاهو، میوه، پوست میوه، باقی مانده سبزی و صیفی در سبزی فروشیها و… رشد میکنند.
احمدی ادامه داد: نان خشک را از نانواییها تهیه کرده در کنار بخاری خشک میکنیم تا کپک نزند و در زمان مناسب به میزان لازم آنها را در یک سبد خیس کرده تا کاملا نرم شود، سپس در اختیار آنها قرار میدهیم.
فعالیت اقتصادی و گوشت ارگانیک
احمدی در پاسخ به این پرسش که در صورت بیماری چه اقداماتی را انجام میدهید، گفت: چون غازها در هوای آزاد اما محصور زندگی میکنند، معمولا کمتر بیمار میشوند؛ اما به محض مشاهده بیماری بلافاصله یک قطعه را به دامپزشکی برده و با کالبدشکافی مشکل بررسی و با آن مقابله میکنیم.
وی با اشاره به ماحصل کار خود گفت: تقریبا پس از 4 ماه هر قطعه از غازها حدود 3 کیلو وزن پیدا میکنند و بهترین فرصت کشتار آنها است. بلافاصله پس از کشتار آنها را به یک واحد پرکنی برده و سپس با تخلیه شکم آنها، به میزان مورد نیاز در فریزرخانه ذخیره یا به متقاضیان عرضه میکنیم.
احمدی میگوید: مهم این است که گوشت با کیفیت و تقریبا ارگانیک تهیه میکنیم و نیازی به خرید مرغ و غاز ماشینی با مصرف انواع آنتی بیوتیک و… پیدا نکنیم.
گفتنی است، ایجاد هر شغل و کارآفرینی، مشکلات و دغدغههای خود را دارد که باید برای رفع آنها تلاش کرد و همواره پیگیر بود. در پرورش طیور نیز از آنجا که انسان با موجود زنده سر و کار دارد؛ لذا تامین به موقع آب و غذا و بررسی شرایط رندگی این ماکیان بسیار مهم است.