خبر فوری
شناسه خبر: 48387

دیم‌کاری هم بس!

بنده بیش از ۳۰ سال در بخش کشاورزی کار کردم و اخبار این بخش را روزانه پیگیری می‌کنم، اولین بار است که اسم طرح ﺟﻬﺶ ﺗﻮﻟﯿﺪ در دﯾﻤﺰارﻫﺎ را می‌شنوم.

دیم‌کاری هم بس!

اخبار سبز کشاورزی؛ ابتدا به ضعف بینایی خود شک کردم، اما وقتی اسم نهاد بی‌ربط همکار طرح را دیدم، فهمیدم نه‌تنها اشتباه نمی‌کنم که گویا این طرح ۵ سال است که در حال اجراست!

بعد از اجرای طرح‌های ایدئولوژیک «سنابل ۱ و۲» در دیمزارهای کشور در دهه ۶۰ که فتح‌باب تخریب اراضی واقع در مناطق کم‌باران و اراضی شیب‌دار به‌منظور احراز مالکیت و جاری شدن سیلاب‌های ویرانگر شد و بی‌نتیجه بودن آن‌ها، مدتی خبری از این شوآف‌ها نبود، به‌عبارت دیگر، اراضی غیرمستعد برای کشت دیم، نفس راحتی کشیدند.

دوباره چه کسی خواب‌نما شده است؟

نمی‌دانم دوباره چه کسی خواب‌نما شده که به سراغ این اراضی آمده‌اند، در شرایطی که به‌دلیل برداشت‌های بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی کشت «گندم آبی» نیز توجیه ندارد و به‌تدریج ناگزیر به حذف مناطقی هستیم که از عمق چندصدمتری آب را بالا می‌کشند!

چرا آقایان مجدداً به‌سوی دیمزارهای مظلوم آمده‌اند؟ دیمزارهایی که قرار بود در اراضی شیب‌دارش، با زدن شخم عمود بر شیب، یونجه‌های چندساله بکارند یا با ایجاد بانکت، درختان مثمر کاشته شود که برای بهره‌بردارانش توجیه داشته باشد!

اگر آقایان با قصد افزایش چهار دانه گندم بیشتر، به‌منظور تداوم خودکفایی گندم این خبط را مرتکب شده‌اند، بدانند و آگاه باشند، وزیری که رهبری با ذکر نام ایشان، خودکفایی گندم را از وی خواست، در مصاحبه با یکی از پایگاه‌های خبری اینترنتی معتبر داخلی گفته است: «با افزایش تولید در واحد سطح بیشتر موافقم، تا خودکفایی! من به‌شدت نگران منابع پایه کشورم (آب‌وخاک) هستم!»

دیم‌کاری؛ نه دیمی‌کاری

اگر چهل سال قبل، یکی از اساتید برجسته‌ دانشکده کشاورزی دانشگاه مشهد، با نوشتن جزوه ترویجی نوشت: «دیم‌کاری؛ نه دیمی‌کاری!» و کسی اعتنایی به این هشدار نکرد و این عوارض بسیار ناگوار، بروز کرد، بنده به‌عنوان شاگرد ایشان فریاد می‌زنم: «دیم‌کاری هم نه! چه، دیگر سرمان به سنگ خورده! سنگی که تا تبدیلش به خاک، 300 سال طول می‌کشد!؟»

بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی، اگر توانایی انجام کاری را داشت، همان تعهداتش در زمینه‌ واکسن کرونا را انجام می‌داد.

علی فریدونی، عضو هیأت علمی و رئیس اسبق بخش تحقیقات منابع طبیعی خراسان

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای