بحران گرانی و ناتوانی مدیریتی در وزارت جهاد کشاورزی
زنگ خطر برای وزیر و لزوم اصلاحات فوری
اخبار ناامید کنندهای از عدم هماهنگی جناب وزیر و معاونین ایشان در راستای تصمیمات اجرایی بخشهای مختلف ساختاری وزارت جهاد کشاورزی بسیار در...

اخبار سبز کشاورزی؛ علی تقیخانی، تحلیلگر توسعه اقتصادی و برنامهریزی کشاورزی، در یادداشتی به شدت از عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در مدیریت بازار محصولات کشاورزی و ناتوانی در کنترل گرانیهای بیسابقه انتقاد کرده و خواستار اصلاحات فوری و جدی در این وزارتخانه شده است.
عدم هماهنگی و ناتوانی در تصمیمگیری
تقیخانی با اشاره به اخبار ناامیدکننده از عدم هماهنگی بین وزیر و معاونین، این موضوع را عامل اصلی مشکلات موجود دانسته و شبهات بزرگی را حاکی از ضعف و ناتوانی مدیریتی وزیر در اشراف بر معاونتها و سازمانهای اجرایی مسئول در آشفتگی بازار و گرانیهای بیسابقه مطرح کرده است.
انتقاد از عملکرد سازمانهای عریض و طویل
این تحلیلگر اقتصادی، سازمانهای عریض و طویل وزارت جهاد کشاورزی را به دلیل ناترازیهای برنامهریزی و عدم انجام وظایف به موقع، مورد انتقاد قرار داده و مدیریت بازرگانی در فرآیند خرید، توزیع و فروش محصولات باغی و صیفی را به صورت سراسری و استاندارد، ناکارآمد دانسته است.
هشدار به وزیر جهاد کشاورزی
تقیخانی با اشاره به تجربه ۴۵ ساله خود در سطوح مدیریتی وزارت جهاد کشاورزی، بحران خطرناک گرانیهای محصولات کشاورزی و غذایی را به وزیر و اطرافیانش گوشزد کرده و تاکید کرده است که علیرغم توسل به واردات ۵۰ هزار تنی سیبزمینی و راهاندازی کارناوال توزیع وانتی، نهتنها مشکل حل نشده، بلکه گرانی سیبزمینی از مرز ۸۰ هزار تومان نیز گذشته است.
نقش مافیای دلالی در گرانیها
این تحلیلگر اقتصادی، مافیای دلالی میدان ترهبار بزرگ تهران را عامل اصلی گرانیها دانسته و با اشاره به دستگیری برخی از مدیران وزارت جهاد کشاورزی، نسبت به آینده وزیر و سایر مدیران ارشد این وزارتخانه نیز هشدار داده است.
لزوم پاکسازی مدیران و اصلاح ساختارها
تقیخانی با تاکید بر لزوم پاکسازی مدیران عالی مقصر در گرانیها و اصلاح ساختار مدیریتی وزارت جهاد کشاورزی، خواستار تغییرات راهبردی در نظام مدیریتی و برنامهای سنتی منسوخ شده و تبدیل آن به نظام مدیریتی پیشرفته مبتنی بر مهندسی سیستم برنامهریزی استراتژیک جامع و یکپارچه سیستمی بلندمدت شده است.
پیشنهادات راهبردی برای برونرفت از بحران
این تحلیلگر اقتصادی در پایان یادداشت خود، پیشنهاداتی را برای برونرفت از بحران ارائه داده است که از جمله آنها میتوان به تدوین سند راهبردی اجرایی (Master plan) طرح ملی محوری الگوی تولیدات کشاورزی قراردادی با تسلط بر بازار محصولات کشاورزی غذایی و بازسازی مدیریتی وزیر و معاونین اجرایی به ویژه معاونین زیربنایی اشاره کرد.
لزوم اقدام فوری و قاطع
تقیخانی با تاکید بر اهمیت اقدام فوری و قاطع در شرایط فعلی، از دکتر فتحی، معاون وزیر در امور برنامهریزی، خواسته است که با استفاده از تجربیات ۶ ماهه وزارتی خود، هرچه سریعتر دست به کار اصلاحات نظام مدیریتی پیشرفته شوند.