خبر فوری
شناسه خبر: 50554

واکنش‌ها به خبر ترامپ در مورد مذاکره با ایران/ تحلیلگران چه می‌گویند؟

ترامپ رییس جمهور آمریکا می‌گوید که صادقانه ترجیح می دهد که مذاکره به نتیجه برسد و راه دیگر (که جنگ است) در پیش گرفته نشود

واکنش‌ها به خبر ترامپ در مورد مذاکره با ایران/ تحلیلگران چه می‌گویند؟

ترامپ رییس جمهور آمریکا می‌گوید که صادقانه ترجیح می دهد که مذاکره به نتیجه برسد و راه دیگر (که جنگ است) در پیش گرفته نشود و او به جای نتانیاهو هم تاکید کرد که اسرائیل توافق را به جای جنگ ترجیح می‌دهد.

به گزارش اخبار سبز کشاورزی؛ ترامپ می گوید که جلسه بزرگی شنبه با ایران برگزار می شود و ترجیح می دهد که به توافق برسد.

اکنش ها به اظهارنظر ترامپ در مورد مذاکره با ایران در پی می آید:

گریگوری برو، تحلیلگر حوزه ایران در موسسه اوراسیا گروپ:

 باید دید آیا مذاکرات مستقیم ترامپ با ایران طبق ادعای او روز شنبه برگزار خواهد شد یا خیر.

اما به نظر می‌رسد خبر مهمتر این است: نتانیاهو به طور علنی موضع اسرائیل در خصوص برنامه هسته‌ای ایران را وابسته به ترجیحات آمریکا قرار داد.

کاملاً واضح است. ترامپ در این زمینه در موضع بالا در مقابل نتانیاهو قرار دارد.

علی هاشم، خبرنگار الجزیره:

سخنان ترامپ درمورد آغاز مذاکرات با ایران در روز شنبه عمدتاً پیامی به نتانیاهو بود که «سرخود عمل نکنید».

ترامپ نتانیاهو را بدتر از زلنسکی تحقیر کرد؛ او مجبور شد علناً هر توافقی که ترامپ با ایران انجام دهد را بپذیرد.

انشل ففر، خبرنگار اسرائیلی اکونومیست:

ترامپ با نتانیاهو مانند زلنسکی در کاخ سفید رفتار نکرد، اما از جهات زیادی این ملاقات حتی تحقیرآمیزتر است. او از اسرائیل نمی‌خواهد که مانند یک ایالت دست‌نشانده آمریکا عمل کند، بلکه فرض کرده است که این کار را عملا می‌کند. و نتانیاهو فقط سرش را تکان می‌دهد. اوج تحقیر برای نتانیاهو

نتانیاهو مجبور شده است که علناً هر توافقی که ترامپ با ایران انجام دهد را بپذیرد، حتی اگر اسرائیل هیچ کاهش تعرفه‌ای دریافت نکند، هیچ راه‌حلی برای گروگان‌های غزه ارائه نشود و اردوغان، دوست خوب ترامپ، اکنون کنترل سوریه را در دست داشته باشد. و او حتی نتوانسته یک کلمه حرف یا شرطی در این میان بگوید...  

همانطور که یکی از مقامات اسرائیلی به من گفت: "نتانیاهو اولین نخست‌وزیر اسرائیل است که کنترل کامل سیاست خارجی خود را به آمریکا می‌دهد. سیاست خارجی اسرائیل اکنون هر چیزی است که ترامپ بگوید باید باشد."

جورج مالبرونو، خبرنگار ارشد روزنامه فرانسوی فیگارو:

 ترامپ اعلام کرد که مذاکرات مستقیم با ایران درباره برنامه هسته‌ای آغاز شده؛ او این صحبت‌ها را در حالی مطرح کرد که نخست‌وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو در کنار او بود.

این اطهارات، غافلگیرکننده بود. ایران اعلام کرده بود که مذاکرات مستقیم را رد می‌کند و بیشتر به مذاکرات غیرمستقیم تمایل دارد.

یا دونالد ترامپ حقیقت را می‌گوید، که ممکن است به زودی متوجه شویم، هرچند که در ایران معمولاً دوست ندارند به این صورت در معرض عمل انجام شده قرار گیرند و به‌ویژه دوست ندارند مذاکرات محرمانه با واشنگتن افشا شود.

یا ممکن است این یک فریب یا تله برای ایران باشد که بنابر موضع پیشین خود، "نه" خواهد گفت که این امر ممکن است تفاسیر مختلفی را در واشنگتن به دنبال داشته باشد.

دنیس سیترونوویچ، رئیس سابق میز ایران در سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل:

من مطمئن نیستم که تعریف مذاکرات "مستقیم" برای هر دو طرف (ایران و ترامپ) واضح باشد. ممکن است کسی فکر کند که بودن در یک مکان حتی بدون ملاقات‌های مستقیم کافی است تا آن را "مستقیم" بنامند. باید منتظر بمانیم.

جیسون برادسکی، عضو ارشد گروه ضدایرانی «اتحاد علیه ایران هسته ای»:

با فرض اینکه ملاقات ایران و آمریکا روز شنبه برگزار شود، احتمالاً به همین دلیل است که نتانیاهو سفر لحظه‌ آخری به واشنگتن انجام داده است.

فرناز فصیحی، خبرنگار نیویورک‌تایمز:

سه مقام ایرانی به من گفته‌اند که ایران و ایالات متحده برنامه‌ریزی کرده‌اند تا روز شنبه در عمان برای مذاکرات غیرمستقیم ملاقات کنند.

ایران به واشنگتن اعلام کرده است که در صورتی که دور اول مذاکرات خوب پیش برود، آماده و مایل به برگزاری مذاکرات مستقیم است، که این تغییر واضحی در موضع ایران است.

تریتا پارسی، معاون اندیشکده آمریکایی کوئینسی:

تمرکز زیادی بر ادعای ترامپ مبنی بر اینکه فرستادگان او روز شنبه در "مذاکرات مستقیم" با ایرانی‌ها ملاقات خواهند کرد، وجود دارد.

اگرچه از طرف ایرانی تأییدیه‌ای برای ملاقات روز شنبه وجود ندارد، اما اگر دو طرف با یکدیگر ملاقات کنند، به ویژه اگر ملاقات مستقیم باشد، این یک تحول مثبت خواهد بود.

اما متغیر مهم‌تر همچنان مبهم است - پارامترهای مذاکرات چیست و ترامپ چه خطوط قرمز و استراتژی‌ای را دنبال می‌کند؟

اگر او بخواهد برنامه هسته‌ای ایران را به سبک لیبی نابود کند، و بر تعطیلی برنامه موشکی ایران و قطع روابط تهران با شرکای منطقه‌ای خود اصرار کند، آنگاه دیپلماسی احتمالاً در همان ابتدا شکست خواهد خورد.

این استراتژی توسط اسرائیلی‌ها، جان بولتون و مایک پمپئو ترجیح داده می شود، دقیقاً به این دلیل که می‌دانستند این استراتژی شکست خواهد خورد.

اگر استراتژی ترامپ متمرکز بر دستیابی به یک توافق مبتنی بر راستی‌آزمایی باشد که از ساخت بمب هسته‌ای ایرانی جلوگیری کند - تنها خط قرمز او - آنگاه دلایلی برای خوش‌بینی نسبت به مذاکرات آینده وجود دارد.

نیکول گراجوسکی، عضو اندیشکده آمریکایی کارنگی:

مذاکرات مستقیم بین ایالات متحده و ایران نشانه خوبی است، باید منتظر واکنش ایران باشیم. به نظر می‌رسد که دولت ایالات متحده، تا حد زیادی گروه E3 (انگلیس، فرانسه و آلمان) را در این زمینه به حاشیه رانده است. همچنین هنوز مشخص نیست که دولت ایالات متحده چارچوب یا درک روشنی از آنچه از ایران می‌خواهد، دارد یا خیر. اما با این حال، اعلام این مذاکرات مستقیم نشانه خوبی است.

همچنین این نکته که این اظهارات در جریان ملاقات با نتانیاهو منتشر شد — نشانه‌ای از انحراف دولت دوم ترامپ از مسیر نتانیاهو است، که این باید برای ایران دلگرم‌کننده باشد، حتی اگر این اظهارات احتمالاً باعث ایجاد واکنش‌های زیادی در داخل ایالات متحده شود./ انتخاب

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای