خبر فوری
شناسه خبر: 10989

ایران به پروژه روز کاشت گیاهان محبوب زنبورعسل پیوست

پیرو مکاتبات اتحادیه زنبورداران ایران با اتحادیه زنبورداران اسلوونی، ایران نیز به پروژه ابتکاری کشور اسلوونی برای روز کاشت گیاهان محبوب زنبورعسل پیوست.

ایران به پروژه روز کاشت گیاهان محبوب زنبورعسل پیوست
پیرو مکاتبات روابط عمومی و امور بین‌الملل اتحادیه زنبورداران ایران با اتحادیه زنبورداران اسلوونی، ایران نیز به پروژه ابتکاری کشور اسلوونی برای روز کاشت گیاهان مورد نیاز و محبوب زنبورعسل پیوست.
به گزارش مزرعه سبز به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران، پس از اینکه اتحادیه زنبورداران کشور اسلوونی «روز کاشت گیاهان محبوب زنبورعسل» در سال میلادی پیشرو - 2022 - را به طور رسمی اعلام و تاکید کرد به پروژه اتحادیه اروپا « 3 میلیارد درخت تا سال 2030» کمک می‌کند؛ واحد «روابط عمومی و امور بین‌الملل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران» نیز همچون برخی کشورها با استقبال از این ایده خلاقانه «اتحادیه زنبورداران اسلوونیایی»، به این پروژه جهانی پیوست تا نام «ایران» هم در فهرست کشورهای دوستدار این پروژه بین‌المللی که در سایت اتحادیه زنبورداران اسلوونی نیز بارگذاری شده قرار گیرد.
«روز کاشت گیاهان زنبورهای اسلوونی» نخستین پروژه تعریف شده «کاشت درخت در اتحادیه اروپا» است که با هدف کمک به «کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در اتحادیه اروپا و دستیابی به اقلیم بهتر» برنامه‌ریزی شده است.
هدف از این پروژه در اسلوونی کاشت 2 میلیون گیاه محبوب زنبورعسل تا سال 2030 در این کشور است.
از اهداف اصلی پروژه، افزایش منابع گیاهی زنبورهای عسل است؛ تا در آینده به بسیاری از گرده‌افشان‌ها که زنبورهای عسل هم جزو آن‌هاست، آن هم در زمانی که بقای آن‌ها به دلیل تغییرات آب و هوایی دشوارتر می‌شود، کمک شایانی شود.

با انجام این کار، همچنین به تضمین ثبات غذا کمک خواهد شد، زیرا حدود 70 درصد از کل غذای رشد یافته در جهان به گرده‌افشانی حشرات بستگی دارد. به طور نمونه در خصوص خود این کشور، زنبورداران اسلوونیایی» و سایر افراد علاقه‌مند، گیاهان محبوب زنبورعسل را در «روز کاشت گیاهان محبوب زنبورعسل اسلوونیایی در تمامی جنگل‌ها، باغ‌ها، گلدان¬های روی بالکن و همچنین در سطوح عمومی مانند پارک‌ها و جاهای دیگر می‌کارند.
اتحادیه زنبورداران اسلوونی با اشاره به پیوستن کشورهای آلمان، اتریش، بوسنی، صربستان، اوکراین، ایرلند، رومانی، جمهوری چک و … به این فراخوان با اعلام خرسندی از همکاری اتحادیه زنبورداران ایران با این پروژه جهانی عنوان کرده است: «ما با هم از زنبورهای عسل خود و سایر گرده افشان‌ها مراقبت خواهیم کرد و با کاشت درختان عسل و سایر گیاهان عسل، منابع غذایی جدیدی را برای توسعه آن‌ها تضمین خواهیم کرد.
هر روز حامیان و شرکای بیشتری به پروژه کاشت جهانی درختان عسلی می پیوندند و با هم محیط زیست را برای زنبورها، گرده افشان ها و مردم حفظ خواهیم کرد.
ماهیت این پروژه فقط کلمات و حروف روی کاغذ نخواهد بود، بلکه اقدامات مشخصی است که تا آخرین شنبه مارس 2022 (6 فروردین 1401) که هر یک از ما یک گیاه عسل بکاریم و این روند را سالانه نیز ادامه دهیم تا امکان حفاظت از طبیعت را برای نسل‌های آینده فراهم کنیم.
علاوه بر این، هدف از این پروژه افزایش عملکرد عسل و در نتیجه تامین عسل در آینده است، زمانی که بقای گرده افشان‌ها به دلیل تغییرات آب و هوایی به طور فزاینده‌ای دشوار خواهد شد.
آخرین شنبه ماه مارس 2022 (26 مارس 2022 و 6 فروردین 1401) برای کاشت هر چه بیشتر گیاهان برای کمک به بقای زنبورها به نام «روز کاشت گیاهان محبوب زنبورعسل» نام گذاری شده است.
به این ترتیب «ایران» در میان کشورهایی از اروپا، آمریکای جنوبی و آفریقا، دومین کشور قاره آسیا پس از چین است که نامش در این پروژه به کشورهایی مانند اوکراین، بوسنی و هرزگوین، جمهوری چک، ایرلند، رومانی، اتریش، صربستان، چین، آلمان، مقدونیه شمالی، اسلواکی، کرواسی، آرژانتین، شیلی، انگلستان، آفریقای جنوبی پیوسته است.
البته اطلاعات تکمیلی در خصوص شیوه اجرایی کردن این پروژه و سهم ایران در کاشت این درختان و گیاهان محبوب زنبورعسل در اطلاع رسانی‎‌های بعدی از سوی روابط عمومی و امور بین‌الملل اتحادیه سراسری زنبورداران کشور اعلام خواهد شد. پروژه‌ای که می‌تواند نشان دهد زنبورداران و حتی مردم ایران از تعامل با جامعه جهانی در خصوص رویدادهای ارزشمند با آغوش باز استقبال می‌کنند.
لازم به ذکر است کشور اسلوونی از جمله کشورهای پیشگام در حوزه زنبورداری در جهان است که پس از تصویب پیشنهادش در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مبنی بر تعیین یک روز به نام «روز جهانی زنبور» در 20 می هر سال ( 30 اردیبهشت)، جایگاه خاص این حشره مفید و ارزشمند که زنبورعسل یکی از اصلی ترین آنهاست را به تمام جهانیان گوشزد می‌کند.

انتهای پیام/

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای