۱۰ کشور بزرگ تولید کننده عسل در جهان
۱۰ کشور بزرگ تولید کننده عسل در جهان عسل منبع قابل توجهی از مواد مغذی برای بدن انسان است و در نقاط مختلف زمین به عنوان یک غذا/نوشیدنی سالم استفاده شده است
عسل یک منبع مهم غذایی برای بدن انسان است که درهمه کشورها به عنوان یک غذا یا نوشیدنی سالم استفاده می شود.
اخبار سبز کشاورزی ؛ با ۱۰ کشور تولید کننده بزرگ عسل آشنا شوید - عسل یک ماده مغذی و ضروری برای انسان است. شاید این یک هدیه معجزه آسای زنبورهای عسل به انسان باشد. به هر حال، بر اساس داده های سازمان خواربار و کشاورزی (FAO) در سال ۲۰۲۱، سازمان ملل متحد (UN)، ۱۰ کشور بزرگ تولید کننده عسل در جهان وجود دارد. آنها تولیدکنندگان اصلی عسل طبیعی در جهان هستند.
عسل منبع قابل توجهی از مواد مغذی برای بدن انسان است و در نقاط مختلف زمین به عنوان یک غذا/نوشیدنی سالم استفاده شده است. اساسا، محتوای آن می تواند از بدن ما برای جلوگیری از بیماری ها و تقویت آنتی بادی های ما حمایت کند. علاوه بر این، محصولات غذایی و نوشیدنی های مختلف از عسل به عنوان یک افزودنی برای تولید محصولات متنوعی که برای انسان سالم هستند، استفاده می کنند. از این رو در کنار اهمیت زنبور عسل، بسیاری از کشورها اقدام به تولید آن می کنند. در بسیاری از مقالات علمی به خواص عسل برای زنان و مردان با آزمایش های کاملا علمی، اشاره شده است. که خواص عسل برای تقویت سیستم ایمنی بدن و … در این آزمایشات ثابت شده است. در این گزارش با جزئیاتی از کشور های مطرح در حوزه تولید عسل در جهان آشنا می شویم و آماری از نرخ تولید سالانه و آماری از استان های تولید کننده عسل در این کشور ها آشنا خواهیم شد.
در سال ۲۰۲۱ ، تولید عسل جهان به ۱.۷ میلیون تن رسید . اساساً از سال ۱۹۷۰ به حدود ۸۰۰ هزار تن افزایش یافته است. تقاضای بیشتر برای سالم ممکن است هر از گاهی بر تولید عسل طبیعی تأثیر بگذارد.
تولید جهانی عسل طبیعی از ۱۹۷۰ تا ۲۰۲۱
سال |
تولید عسل طبیعی / بر حسب تن |
۱۹۷۰ |
۸۰۱,۷۱۹ |
۱۹۷۱ |
۷۷۱,۱۴۴ |
۱۹۷۲ |
۷۷۸,۱۳۵ |
۱۹۷۳ |
۸۳۸,۲۶۳ |
۱۹۷۴ |
۷۹۲,۹۰۳ |
۱۹۷۵ |
۷۷۲,۲۷۹ |
۱۹۷۶ |
۸۵۲,۲۱۷ |
۱۹۷۷ |
۸۱۰,۴۰۶ |
۱۹۷۸ |
۸۴۲,۰۲۱ |
۱۹۷۹ |
۹۰۵,۷۶۱ |
۱۹۸۰ |
۹۰۴,۱۱۳ |
۱۹۸۱ |
۹۳۴,۵۰۵ |
۱۹۸۲ |
۹۹۰,۹۷۱ |
۱۹۸۳ |
۱,۰۵۴,۴۱۸ |
۱۹۸۴ |
۹۹۴,۷۶۹ |
۱۹۸۵ |
۱,۰۰۱,۹۹۷ |
۱۹۸۶ |
۱,۱۰۷,۶۶۵ |
۱۹۸۷ |
۱,۱۵۰,۴۱۱ |
۱۹۸۸ |
۱,۱۷۶,۴۳۵ |
۱۹۸۹ |
۱,۱۴۶,۰۵۰ |
۱۹۹۰ |
۱,۱۷۲,۵۸۹ |
۱۹۹۱ |
۱,۲۴۱,۱۵۱ |
۱۹۹۲ |
۱,۱۳۷,۷۴۰ |
۱۹۹۳ |
۱,۱۵۴,۹۵۸ |
۱۹۹۴ |
۱,۱۳۴,۰۲۲ |
۱۹۹۵ |
۱,۱۶۴,۹۸۴ |
۱۹۹۶ |
۱,۱۰۷,۷۳۱ |
۱۹۹۷ |
۱,۱۶۱,۰۸۰ |
۱۹۹۸ |
۱,۱۹۳,۹۰۰ |
۱۹۹۹ |
۱,۲۴۴,۸۹۸ |
۲۰۰۰ |
۱,۲۶۰,۰۵۲ |
۲۰۰۱ |
۱,۲۴۱,۵۰۱ |
۲۰۰۲ |
۱,۲۸۸,۲۳۰ |
۲۰۰۳ |
۱,۳۳۶,۹۳۴ |
۲۰۰۴ |
۱,۳۶۴,۳۵۸ |
۲۰۰۵ |
۱,۴۱۶,۵۵۱ |
۲۰۰۶ |
۱,۵۰۶,۴۱۷ |
۲۰۰۷ |
۱,۴۵۳,۵۲۸ |
۲۰۰۸ |
۱,۵۱۷,۸۱۰ |
۲۰۰۹ |
۱,۵۰۵,۳۵۷ |
۲۰۱۰ |
۱,۵۳۷,۶۴۷ |
۲۰۱۱ |
۱,۶۱۰,۶۸۷ |
۲۰۱۲ |
۱,۶۴۰,۲۷۲ |
۲۰۱۳ |
۱,۶۸۸,۳۸۶ |
۲۰۱۴ |
۱,۷۶۰,۹۲۵ |
۲۰۱۵ |
۱,۸۲۱,۴۰۳ |
۲۰۱۶ |
۱,۸۶۲,۶۷۸ |
۲۰۱۷ |
۱,۸۷۸,۳۰۸ |
۲۰۱۸ |
۱,۸۳۸,۵۰۹ |
۲۰۱۹ |
۱,۷۵۷,۱۲۴ |
۲۰۲۰ |
۱,۷۷۴,۴۷۷ |
۲۰۲۱ |
۱,۷۷۱,۹۴۴ |
منبع: FAOSTAT
بر اساس مناطق قاره، بر اساس پایگاه داده فاوستات در سال ۲۰۲۱، منطقه آسیا همچنان بزرگترین تولید کننده عسل طبیعی با تولید ۸۵۹ هزار تن است، پس از آن آمریکا با تولید حدود ۳۴۵ هزار تن، اروپا با تولید حدود ۳۸۳ هزار تن، آفریقا با تولید ۱۵۱ تن هزار تن و اقیانوسیه با ۳۲ هزار تن.
به هر حال، در اینجا کشورهایی با بیشترین تولید عسل در جهان هستند. داده های تولید عسل از داده های پایگاه آماری سازمان غذا و کشاورزی (FAOSstat) در سال ۲۰۲۱ بدست می آید.
جدول رتبه بندی ۱۰ کشور بزرگ تولیدکننده عسل در جهان در سال ۲۰۲۱ بر اساس داده های پایگاه داده های آماری فائو (آمار فائو)
رتبه بندی |
کشورها |
کل تولید عسل طبیعی در سال ۲۰۲۱ ( تن) |
۱ |
چین، سرزمین اصلی |
۴۷۲,۷۰۰ |
۲ |
ترکیه |
۹۶,۳۴۴ |
۳ |
ایران |
۷۷,۱۵۲ |
۴ |
آرژانتین |
۷۱,۳۱۸ |
۵ |
اوکراین |
۶۸,۵۵۸ |
۶ |
هندوستان |
۶۶,۲۷۸ |
۷ |
فدراسیون روسیه |
۶۴,۵۳۳ |
۸ |
مکزیک |
۶۲,۰۸۰ |
۹ |
ایالات متحده آمریکا |
۵۷,۳۶۴ |
۱۰ |
برزیل |
۵۵,۸۲۸ |