خبر فوری
شناسه خبر: 18665

چشم انداز بلند صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر عنوان کرد: این صندوق توانسته ضریب پوشش خود را تا 15درصد بالا ببرد

چشم انداز بلند صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر

به گزارش اخبار سبز کشاورزی، برقراری که در نشست خبری به مناسبت هفدهمین سالروز تاسیس صندوق بیمه تامین اجتماعی روستاییان و عشایر ، هم‌زمان با سالروز آزاد سازی خرمشهر برگزار می‌شد، عنوان کرد: در حال‌حاضر، پشتیبانی صندوق یک به 10 است که در بین دیگر صندوق‌‌های بازنشستگی بی‌نظیر است؛ یعنی از هر 10 نفر عضو این صندوق، یک نفر بازنشسته می‌شود.

تدوین برنامه 5 ساله صندوق

مدیرعامل صندوق بیمه تامین اجتماعی روستاییان و عشایر گفت: استراتژی توسعه صندوق را مبتنی‌بر نگاه علمی، محاسبات واقعی و تجارب داخلی و خارجی طراحی کرده‎ایم تا به بحران‌هایی که برخی صندوق‌های بازنشستگی با آن مواجهند، دچار نشویم.

برای این منظور، پنج محور اصلی با شعار تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین را طراحی کرده و در نظر داریم به موارد زیر دست‌یابیم:

• تحلیل مبتنی‌بر دانش‌بنیان از نیازهای و انتظارهای جامعه هدف؛

• توسعه نظام‌های دانش‌بنیان در فرآیندهای مالی و اقتصادی؛

• توسعه نظام‌های دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین در صندوق و شرکت‌های تابعه؛

• توسعه نظام‌های دانش‌بنیان در فرآیندهای سرمایه اطلاعاتی؛

• توسعه نظام‌های دانش‌بنیان و نوآوری در فرآیندهای سرمایه انسانی و سازمانی.

برقراری توضیح داد: 29 زیر پروژه، مبتنی‌‌بر این 5 محور اصلی طراحی و هدف‌گذاری شده و در راستای تحقق آن به جلو حرکت خواهیم کرد.

یک‌سوم جمعیت کشور، هدف صندوق

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین گفت: یک‎سوم جمعیت کشور باید تحت پوشش صندوق بیمه روستاییان و عشایر باشد. این جمعیت شامل روستاییان، عشایر و جمعیت شهرهای زیر 20 هزار نفر هستند که شروع آن از سن 18 سالگی تا 50 سالگی است و اگر افراد زیر 18 سال و بالای 50 سال را از جمعیت هدف این صندوق کم کنیم، به‌طور خالص حدود 10 میلیون نفر جمعیت هدف صندوق است که باید بتوانیم آنها را به این صندوق جذب نمایم.

دو میلیون نفر بیمه شده

برقراری گفت: تاکنون بیش از 2 میلیون نفر عضو بیمه‌شده فعال و غیرفعال داریم که یک‌میلیون و 560 هزار نفر از آنها عضو بیمه شده فعال هستند.

از 10 میلیون افراد هدف خالص جامعه هدف، یعنی روستاییان، عشایر، کشاورزان و شهرهای زیر 20 هزار نفر هنوز حدود 7 میلیون نفر عضو صندوق نیستند و باید تلاش کنیم تا این افراد را تحت پوشش قرار دهیم و اگر این موضوع تحقق پیدا کند، قطعاً در راستای رفع فقر و محرومیت و البته حرکت در راستای تحقق عدالت اجتماعی خواهد بود و این صندوق مفتخر است که به یکی از ارزشمندترین اقشار جامعه که امنیت غذایی را برای کشور محقق می‌سازند، خدمت می‌کند.

جذب یک میلیون نفر در یک سال

وی ادامه داد: امسال با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و با تلاش همکاران در صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر، هدف‌گذاری انجام شد که یک میلیون نفر از جامعه هدف را در سال 1401جذب صندوق بیمه شوند. مفهوم این جمله آن است که ظرف یک‌سال باید معادل 10 سال گذشته پیشرفت داشته باشیم؛ به این معنی که بیمه‌شده‌های صندوق در یک سال معادل 70درصد رشد خواهد داشت.

افزایش 60درصدی سطوح درآمدی بیمه تامین اجتماعی روستاییان و عشایر

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اشاره کرد که امسال سطح درآمدی متقاضیان بیمه صندوق را با حمایت‌های مقام‌عالی وزارت، 60درصد افزایش داده‌ایم؛ و در طول عمر این صندوق، چنین افزایشی در یکسال اتفاق نیفتاده است.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر افزود: از سال 84 که این صندوق تاسیس شد، در چند سال اول سطوح درآمدی اصلا افزایش پیدا نکرد و در سال‌های بعد افزایش 10 تا 15درصدی داشته، اما امسال سطوح درآمدی 60درصد افزایش داشته است.

حرکت به سمت کفایت درآمدی

برقراری توضیح داد: این صندوق بر مبنای سطوح درآمدی از افراد متقاضی حق بیمه می‌گیرد و ما هشت سطح درآمدی برای این افراد تعریف کرده‌ایم که به‌عنوان مثال بالاترین سطح درآمدی ما 2میلیون و 660 هزار تومان است و حق بیمه‌گزار 5درصد آن یعنی حدود 133 هزار تومان برای هر ماه خواهد بود و 2 برابر آن را نیز دولت پرداخت می‌کند که سر جمع 15درصد حقوق می‌شود.

همچنین در سطح یک و پایین‌ترین سطح درآمدی نیز، درآمد فرد یک میلیون تومان در نظر گرفته می‌شود که 5درصد آن یعنی 50 هزار تومان به ازای هر ماه را بیمه گزار پرداخت می‌کند و دو برابر آن یعنی 100 هزار تومان را دولت می‌پردازد. بقیه سطوح بیمه‌ای نیز بین این دو قرار می‌گیرند و پرداخت حق بازنشستگی صندوق نیز براساس همین سطوح انجام خواهد شد؛ بنابراین در این مورد اختیار با خود بیمه گزاران است که کدام سطح را انتخاب نمایند.

وی افزود: از اقدامات اساسی انجام شده، توانمندسازی کارگزاران بیمه است که وقتی سطوح درآمدی افزایش پیدا کند، درآمد کارگزاران نیز رشد 50درصدی خواهد داشت و این موضوع نیز در طول عمر صندوق بی‌سابقه بوده است.

مکانیزه کردن خدمات

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر همچنین گفت: نکته اساسی دیگر، مکانیزه کردن فرآیند نقل و انتقالات سوابق بیمه‌ای است که ضمن تسهیل در خدمات‎دهی و بهره‌گیری از همه مزایای آن، بیش از 300 میلیون تومان صرفه‌جویی در هزینه‌های صندوق اتفاق افتاده است. در راستای چابک‌سازی صندوق برای ایجاد خدمات الکترونیک، حرکت‌های جدی انجام گرفته است؛ به‌طوری که در کل ستاد مرکزی و ستادهای استانی فقط 300 نفر نیرو داریم و خدمات صندوق به‌صورت الکترونیک و از راه 1800 کارگزاری ارائه می‌شود.

کسب رتبه اول در بین دستگاه‌های دولتی

برقراری همچنین به کسب رتبه اول در بین دستگاه‌های دولتی و کسب رتبه دوم در بین دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی از نظر منابع‌انسانی اشاره و گفت: این ارزیابی‌ها براساس برخی استانداردها صورت می‌گیرد و صندوق بیمه روستاییان و عشایر توانسته است به این موفقیت نائل آید.

خرید بیمه سربازی

وی همچنین به انجام مقدمات خرید بیمه سربازی اشاره کرد و گفت: پیش از این امکان انتقال سنوات سربازی و کسانی که حضور داوطلبانه در جبهه‌ها داشته‌اند، به‌عنوان سنوات بیمه‌ای به این صندوق وجود نداشت اما این موضوع پیگیری و در شورای عالی رفاه با حضور رئیس‌جمهوری و وزیر تعاون، کار و رفاه ‌اجتماعی و دیگر اعضا تصویب شده و منتظر ابلاغ آن هستیم تا اجرایی گردد.

بیمه مربیان قرآنی و کارگران ساختمانی و فصلی

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه اعلام کرد: برای اولین‌بار تفاهم‌نامه‌ای با تعاونی استادکاران و کارگران ساختمانی و فصلی منعقد کرده‌ایم که بیش از 300 هزار نفر از این افراد، تحت پوشش صندوق قرار گیرند و عمدتاً افرادی هستند که هیچ‌جای دیگری بیمه نیستند و توان پرداخت سایر صندوق‌ها را نیز ندارند. همچنین، تفاهم‌نامه‎ای با موسسات و تشکل‌های قرانی و عترت داشته‎ایم و بیش از 30 هزار نفر از مربیان قرآنی که مباحث قرآنی را آموزش می‌دهند نیز زیر چتر بیمه‌ای آن صندوق قرار می‌گیرند.

تفاهم‌نامه با سازمان دهیاری ها و شهرداری ها

برقراری همچنین گفت: تفاهم‌نامه‌ای نیز با سازمان دهیاری‌ها و شهرداری‌های کل کشور منعقد شده که آنها در تدوین اهداف این صندوق برای جامعه هدف صندوق یعنی روستاییان، عشایر و شهرهای زیر 20 هزار نفر با ما همکاری داشته باشند که می‌تواند افق روشنی برای صندوق باشد.

سرمایه‌گذاری‌های شفاف بورسی

وی همچنین با اشاره به شفافیت این صندوق در حوزه سرمایه‌گذاری و مالی عنوان کرد: ما در این خصوص بسیار شفاف عمل کرده‌ایم و بیش از 90درصد سرمایه‌گذاری‌ها در بورس است که می‌توان آن را به صورت لحظه‌ای رصد کرد و در کمتر جایی این موضوع وجود دارد.

حسین کاظمی ـ روزنامه نگار و کارشناس کشاورزی

ماهنامه دام و کشت و صنعت- شماره ۲۶۳-اردیبهشت ۱۴۰۱

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای