خبر فوری
شناسه خبر: 12295

آیا صید ترال ادامه دارد؟

دبیر اجرایی اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران خاطر نشان کرد: یک و نیم تا 2 درصد از تولیدات ما به اروپا صادر می‌شود.

آیا صید ترال ادامه دارد؟

به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از ایلنا، علی اکبر خدایی با اشاره به متوقف نشدن صادرات آبزیان به اروپا، گفت: صادرات آبزیان به اروپا از دهه 70 آغاز شده است و واحدهای فرآوری داخلی خود را با قواعد و ضوابط بهداشتی اروپاییان تطبیق دادند و موفق به دریافت کدهای اتحادیه اروپا شده‌اند و آن تاریخ تا به امروز صادرات آبزیان به اروپایی ادامه دارد.

وی با بیان اینکه ماهیان پرورشی مجوز صادرات به اروپا را دریافت نکرده‌اند، تصریح کرد: کدهای اروپایی برای صادرات میگو پرورشی و ماهیان دریایی دریافت شده است. تولید میگو در ایران از ابتدا با هدف صادرات صورت گرفته است و تولیدکنندگان خود را با ضوابط تولید در اروپا تطبیق دادند. اروپاییان باقی مانده داروهای شیمیایی و باکتری موجود در محصولات را کنترل می‌کنند.

به گفته دبیر اجرایی اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران، تولید ماهیان سردآبی و گرمابی با هدف توزیع در بازار داخلی صورت می‌گیرد.

این فعال اقتصادی با اشاره به تعلیق صادرات خاویار در سال گذشته به دلایل فنی، گفت: سازمان دامپزشکی باید یک برنامه پایش ملی را در این راستا تدوین می‌کرد که این مسئله به تاخیر افتاد اما هم اکنون این مشکل رفع شده و صادرات خاویار روان شده است.

خدایی مجموع صادرات آبزیان در سال گذشته را 127 هزار تن عنوان کرد و افزود: ماهیان حرام گوشت، میگو پرورشی، خاویار، کنسرو ماهی و ماهیان زینتی جزو اقلام صادراتی ما محسوب می‌شوند. باید بگویم از یک میلیون و 200 هزار تن تولیدات شیلاتی 10 درصد آن صادر می‌شود و از نظر ارزشی گمرک صادرات میگو را 250 تا 300 میلیون دلار بیان می‌کند اما ارزش واقعی آن را می‌توان به 400 تا 450 میلیون دلار عنوان کرد.

دبیراجرایی اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران با اشاره به حاشیه سود بالای صادرات آبزیان، گفت: یک و نیم تا 2 درصد از تولیدات ما به اروپا صادر می‌شود اما داشتن این اعتبار برای ما اهمیت دارد. این کد باعث شده است که ما بتوانیم به تمام بازارهای اروپایی محصولات خود را صادر کنیم چراکه این کد این اطمینان را برای خریداران ایجاد کرده که محصول دارای گواهی‌های بهداشتی است و می‌توان با اطمینان آن را خریداری کنند.

وی با بیان اینکه 35 درصد از تولیدات آبزیان به کشورهای آسیایی جنوب شرقی صادر می‌شود، گفت: چین، تایلند، مالزی، ویتنام جزو خریداران اصلی آبزیان محسوب می‌شوند باید به این نکته توجه کرد که این کشورها جزو قطب‌های تولید آبزیان در دنیا محسوب می‌شوند اما از آنجایی‌که کیفیت محصولات ما بالاست آنها برای خرید تولیدات ما از خود رغبت نشان می‌دهند. امارات، قطر، عمان، کویت، عراق، ارمنستان، روسیه و آلمان، فرانسه، اسپانیا و ایتالیا جزو دیگر کشورهای هدف صادراتی ما محسوب می‌شوند.

به گفته خدایی، آبزیان ما در مجموع به 55 کشور دنیا صادر می‌شود در گزارش‌های می‌توان صادرات یک کیلو خاویار به فیلیپین را مشاهده کرد.

دبیر اجرایی تولید و تجارت آبزیان ایران با بیان اینکه صادرات میگو به چین متوقف نشده است، گفت: بیماری لکه سفید در بوشهر باعث شد سازمان دامپزشکی در مقطعی صادرات میگو از بوشهر به چین را متوقف کند. این توقف صادرات از سوی سازمان دامپزشکی هدفمند صورت گرفت تا ما بتوانیم این بازار را حفظ کنیم.

این فعال اقتصادی با اشاره به تصاحب بازارهای مناسب برای فروش آبزیان، گفت: نقل و انتقال و مراوادات پولی و بانکی در زمان تحریم‌ها مشکلاتی برای صادرکنندگان ایجاد کرده است اما صادرکنندگان توانسته‌اند راه‌هایی برای حل این مشکلات پیدا کنند.

خدایی با بیان اینکه صید ترال از ابتدا با درخواست دولت و سازمان شیلات کشور صورت گرفت، تصریح کرد: چینی‌ها قرار بود که فانوس ماهیان را در اعماق صید کنند و از آنجایی که ما ابزار صید آن را نداشتیم از 8 سال پیش، بعد از مطالعات شیلات و تعیین ظرفیت مجوز صید ترال به چینی‌ها داده شد.

وی با بیان اینکه صید ترال باعث احداث کارخانه‌های داخلی پودر ماهی شد، افزود: واردات پودر ماهی در مقطعی که ترال انجام می‌شد قطع شد چراکه صید این ماهیان باعث شد که آنها به کارخانه‌های تولید پودر ماهی داده شوند و غذای آبزیان باکیفیت شود.

دبیر کل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران تصریح کرد: اگر شیلات این صید را مدیریت می‌کرد این اتفاق‌ها رخ نمی‌داد، هم اکنون صید ترال چینی‌ها در ایران متوقف شده است. بومیان محلی و برخی از شرکت‌های ایرانی که این ادوات را داشتند و ترال انجام دادند، بعد از ممنوع کردن ترال بسیاری از کارخانه‌های پودر ماهی که از این طریق مواد اولیه خود را تهیه و تامین تعطیل شدند و مواد اولیه کم آوردند و کیفییت مواد غذایی آنها کاهش پیدا کرد.

وی تصریح کرد: گزارش‌های غلطی در این زمینه به رییس جمهور داده شد اگر صید ترال کنترل شده صورت می‌گرفت می‌توانستیم نیاز این کارخانه‌ها را تامین کنیم. باید به این نکته توجه داشته کرد که میگو دریایی فقط از طریق ترال انجام می‌شود، هم‌اکنون صید ترال میگو به صورت غیرقانونی انجام می‌شود.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای