خبر فوری
شناسه خبر: 897

صنایع غذایی گلها

دکتر مهدی کریمی تفرشی ریاست هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان موادغذایی و هیات مدیره خانه صنعت، معدن وتجارت جوانان و مجتمع صنایع غذایی گلها را دارد.

صنایع غذایی گلها

اخبار سبز کشاورزی؛ دکتر مهدی کریمی تفرشی ریاست هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان موادغذایی و هیات مدیره خانه صنعت، معدن وتجارت جوانان و مجتمع صنایع غذایی گلها، سفیرغذای سالم در کشور و تنها دارنده نشان شوالیه اروپا در صنعت غذا و مرد سال صنعت غذای ایران و اولین دارنده جایزه نوبل مدیریت از اروپا طی مصاحبه‌ای با نشریه به ابعاد مختلف اقتصاد مقاومتی و تحقق این مهم و همچنین تلاش‌های صورت گرفته در صنایع غذایی گلها به منظور تأمین امنیت غذایی به عنوان یکی از مولفه‌های اقتصاد مقاومتی پرداخته‌اند که از نظر می‌گذرد:

کاهش وابستگی اقتصاد به نفت، در گرو توسعه اقتصاد چند محصولی است

برای کاهش وابستگی اقتصاد ایران به صادرات نفت خام و چرخش به سمت اقتصاد چند محصولی در صادرات با توجه به پیامدهای منفی تکیه‌ی اقتصاد ایران بر درآمدهای حاصل از فروش نفت و محدود بودن ذخایر نفتی ، جهت گیری سیاست‌های صادراتی باید به سود کالاهایی تغییر یابد که ایران در آنها مزیت نسبی دارد.

ایران دارای پتانسیل‌های قابل توجهی در بخش‌های مختلف تولیدی کشاورزی ازجمله تولید گندم، دانه‌های روغنی، شکر، علوفه، ذرت و… است که می‌تواند به عنوان ابزار نیرومند صادرات غیرنفتی به رونق اقتصاد کشور کمک کند.

با توجه به چهارفصل بودن کشور و شرایط مناسب جغرافیایی، تنوع محصولات زراعی، وجود افراد متخصص و با تجربه و دانش فنی در کشور می‌توان از پتانسیل‌های موجود در این بخش به نحو مطلوبی بهره‌برداری کرد.

صنایع غذایی گلها در راه توسعه تولیدات

امروز تولید صنایع غذایی گلها از 20 کالا تبدیل به 300 کالا شده و یک اشتغال آفرینی هزار نفره را در این صنعت به صورت مستقیم و غیر مستقیم ایجاد کرده است. گلها در سراسر ایران نمایندگی دارد. تقریبا قبل از برجام بیشتر در حوزه خلیج‌فارس و یکسری از کشورهای آسیا میانه مثل ترکمنستان، تاجیکستان، عراق و افغانستان صادرات انجام می‌شد،

اما خوشبختانه بعد از برجام اوضاع خیلی بهتر شد و تسهیلاتی در گمرکات به وجود آمد و در حال حاضر آماده صادرات کالاهایمان به کشورهای کانادا، استرالیا، اروپای شرقی و مرکزی و مخصوصا روسیه و گرجستان و حوزه CIS هستیم. کشور روسیه یکی از بازارهای هدف برای کلیه تولید کنندگان مواد غذایی ایران به حساب می‌آید.

صنایع غذایی گلها با تولید و عرضه انواع محصولات غذایی از نمک، ادویه‌جات و چاشنی‌ها گرفته تا انواع آردها، حبوبات، غلات، پودر کیک، پودر ژله‌، قهوه، کاکائو، کافی‌میکس، انواع غذاهای نیمه‌آماده و کنسروی و انواع مکمل‌های غذایی یکی از پرتنوع‌ترین سبد محصولات غذایی را داراست و دارای بالاترین تنوع گواهینامه‌های ملی و بین‌المللی و کاملترین استانداردهای روز دنیاست.

با ورود هر چه بیشتر دانش و تکنولوژی روز و آشنایی با آخرین فناوری‌های تولید و بسته‌بندی در دنیا قطعاً به زودی شاهد خود کفایی هرچه بیشتر در جهت تولید محصولات با کیفیت مطابق استاندارهای روز دنیا خواهیم بود.

صنایع غذایی گلها :حمایت دولت در افزایش و رشد صادرات موثر است

با توجه به ظرفیت‌های تولیدی کشور بی‌تردید حمایت دولت و مسئولین محترم از تولیدکنندگان و صادرکنندگان و رفع موانع موجود، تسهیل قوانین دست و پاگیر ثبت‌سفارش، گمرک و ترخیص کالا، تأمین منابع مالی مورد نیاز، بازنگری تعرفه‌های صادرات و ورادات، تسهیل دسترسی به دانش و تکنولوژی روز دنیا و به کار گیری آن، ثبات سیاست‌ها و برنامه‌های کلان اقتصادی کشور، حمایت از سرمایه‌گذاران در جهت تسهیل مراودات تجار داخلی و خارجی و سرلوحه قراردادن هدف حمایت از تولید ملی گام مهمی در جهت بهبود و گسترش صادرات غیرنفتی و بالاخص محصولات غذایی در چشم انداز اقتصادی کشور خواهد بود.

کاهش نرخ بیکاری و بهبود وضع اشتغال جوانان، توسعه و حمایت از واحدهای تولیدی و توجه به بنگاه‌های کوچک زودبازده باید سرلوحه کار مسئولین و فعالان امر قرار گیرد تا شاهد عزم راسخ ملی در جهت تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، رسیدن به بهره‌وری اقتصادی و اقتصاد پایدار باشیم.

دولت‌ها باید در جهت تقویت زیرساخت‌های کشاورزی و افزایش بهره‌وری و اصلاح سیستم‌های آبیاری و… تلاش کنند.

باید در جهت افزایش بهروری از کشاورزی با کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، بهبود تولید و متعادل کردن مصرف به صورت درست و منسجم برنامه‌ریزی کرد. دولت‌ها و مسئولین باید در جهت تقویت زیرساخت‌های کشاورزی و افزایش بهره‌وری، اصلاح سیستم‌های آبیاری و توجه به صنایع تبدیلی و ایجاد فضاهای مدرن کشاورزی تلاش کنند و بخش عمده‌ای از تسهیلات به این بخش تعلق گیرد.

اصلاح زیر ساخت‌های کشاورزی با توجه به شرایط آب و هوایی کشور و کمک هرچه بیشتر به کشاورزان عزیز و فراهم کردن شرایط و تسهیلات مناسب برای فعالیت آنها می‌تواند به افزایش تولید و متعاقباً بهبود کیفیت و کاهش قیمت مواد اولیه و محصولات کشاورزی منجر شود. استفاده بهینه از نیروی کار متخصص نیز در کاهش هزینه‌های تولید موثر است.

بی شک برای رونق تولید و توسعه اقتصادی میهن عزیزمان تمامی اقشار‌، سازمان‌ها و دستگاه‌ها باید در کنار دولت محترم دست به دست هم دهند و کیفیت‌، سلامت و رفاه مردم عزیزمان را هدف اصلی قرار دهند.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای