محصولات ارگانیک، شاگرد اول کلاس سلامت غذا
دکتر محمدرضا رضاپناه، رئیس اتحادیه انجمنهای علوم گیاهپزشکی در ایران و قطب علمی ارگانیک کشور گفت: باید بتوانیم محصولات ارگانیک مناسبی تولید کنیم.
دکتر محمدرضا رضاپناه، رئیس اتحادیه انجمنهای علوم گیاهپزشکی در ایران و قطب علمی ارگانیک کشور گفت: باید بتوانیم محصولات ارگانیک مناسبی تولید کنیم که هم در داخل کشور و هم دیگر کشورها آن را قبول داشته باشند.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی، رضاپناه که در همایش روز جهانی سلامت غذا در سازمان حفظ نباتات سخنرانی میکرد، توضیح داد: اعتماد داخلی و بینالمللی پس از ساختارسازی و قانونگذاری درست برای سلامت غذا و محصولات ارگانیک شکل خواهد گرفت. این کار مبتنی بر آنالیز ریسک و قالبهای بینالمللی قابل قبول است و بدین ترتیب میتوانیم محصولات مورد قبول تولید کنیم که علاوه بر اعتماد داخلی، هیچ کشوری مانع صادرات آن نشود.
محصولات ارگانیک، پنجره دیپلماسی غذایی
وی افزود: نظام ارگانیک براساس ثبت دادهها، دوره گذار ارگانیک، عدم استفاده از نهادههای شیمیایی و مصنوعی و… است.
دانشیار موسسه گیاهپزشکی کشور توضیح داد: ترجیعبند همه مطالب و گفتهها درمورد سلامت غذا، ضرورت تبیین نظام آنالیز ریسک به عنوان لازمه دیپلماسی غذایی است و محصولات ارگانیک شاگرد اول کلاس سلامت غذا است.
فقط یک هزارم اراضی زیر کشت ارگانیک است
قطب علمی ارگانیک کشور در ادامه اعلام کرد: حدود 12 هزار هکتار (معادل یکدهم درصد اراضی کشور) گواهی تولید ارگانیک را اخذ کرده است که بعضاً این تولیدات قابلیت صادراتی نیز دارند و این رقم طی دهه اخیر تقریبا ثابت و بعضاً به دلیل افزایش نرخ ارز، کاهش نیز داشته است.
رضاپناه افزود: البته 20 هزار هکتار از مراتع و حدود 40 هزار هکتار از مناطق تحت پوشش عسل ارگانیک و حدود 10 هزار هکتار از اراضی شبکه جنگلی نیز دارای گواهی ارگانیک بوده و تقریباً در همه استانها، نمونههای ارگانیک وجود دارد.
وی گفت: تا زمانی که به سطح یک الی دو درصد زیرکشت برای محصولات ارگانیک نرسیم، حتی از جایگاه عادی و متوسط جهانی نیز عقبتر هستیم. بنابراین شایسته است که در شرایط تحریم، نظم آفرینی اصولی، تحقیق و توسعه منظم و متشکل، توانایی خود را در محصولات ارگانیک به جهان اثبات کنیم و سپس صادرات این محصولات را توسعه دهیم.
برنامه راهبردی کشاورزی ارگانیک
این دانشمند و فعال عرصه کشاورزی ارگانیک در ادامه عنوان کرد: البته برنامه راهبردی کشاورزی ارگانیک که اسفند 1390 به تصویب وزارتخانه جهاد کشاورزی رسیده و ابلاغ شده است کماکان میتواند مبنای ساختارسازی و نظمآفرینی در قالب آنالیز ریسک و اعتمادسازی باشد تا بتوانیم سهم حداقل یک درصدی از بازار 25 درصدی محصولات ارگانیک که اروپا برای سال 2030 هدف گذاری کرده و همچنین دیگر بازارهای جهانی را داشته باشیم.
وی افزود: در حال حاضر حجم گردش مالی بازارهای ارگانیک جهانی 120 میلیارد یورو برآورد میشود و باید به سمتی حرکت کنیم که در این بازار سهم مناسبی داشته باشیم.
تاکید رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس به تولید محصولات ارگانیک
به گزارش اخبار سبز کشاورزی، دکتر محمدجواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش بر لزوم توجه به تولید محصولات ارگانیک تاکید نموده و حرکت به سمت تولید محصولات ارگانیک را ضروری دانستند.
حسین کاظمی ـ روزنامه نگار و کارشناس کشاورزی