آخرین خبرها:
شناسه خبر: 38969

تخصیص ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات مکانیزاسیون تا پایان سال

دکتر کریم ذوالفقاری در شمار باسابقه‌ترین و خوشنام‌ترین مدیران و از درون بدنه کارشناسان ارزشمند وزارت جهاد کشاورزی است

تخصیص ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات مکانیزاسیون تا پایان سال

اخبار سبز کشاورزی ؛ دکتر کریم ذوالفقاری در شمار خوشنام‌ترین و باسابقه‌ترین مدیران و از درون بدنه کارشناسان ارزشمند وزارت جهاد کشاورزی است که تحصیلات خود را تا مقطع دکتری مدیریت کسب و کار ادامه داده و از سوابق کاری درخشان او می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

آغاز استخدام در جهاد کشاورزی از سال ۱۳۷۶، مدیرکل شیلات استان کردستان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران و مشاور وزیر جهاد کشاورزی و در حال حاضر رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی از جمله سوابق درخشان کاری وی بوده است.

اقدامات و تلاش‌های وی در جایگاه رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در یک سال اخیر منجر به توسعه مکانیزاسیون در رشد و فعالیت‌های بخش کشاورزی و همچنین ارتقای جایگاه مکانیزاسیون نزد کشاورزان شده است.

وی طی گفت‌وگویی با اشاره به پرداخت ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات مکانیزاسیون گفت: در دو ماه پایانی سال گذشته ۲۳۳۰ میلیارد تومان تسهیلات مکانیزاسیون پرداخت کردیم و امسال هم برای پرداخت ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات با بانک کشاورزی تفاهم‌نامه امضا شده است.

بیشتر بخوانید: رشد منفی تسهیلات مکانیزاسیون

تامین تراکتور از طریق تولیدات داخلی

ذوالفقاری با بیان اینکه امروز شاهد تامین تراکتور مورد نیاز جامعه کشاورزی از طریق تولیدات داخلی هستیم، بیان کرد: یک شرکت تراکتورسازی در کشور وجود دارد که از سال ۱۳۹۰ با ۸ تا ۹۰۰۰ دستگاه در سال شروع کرد و در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۷ هزار دستگاه تولید کرد و حتی صادرات نیز داشته است.

وی ادامه داد: وزارت جهادکشاورزی در تولید و تامین تراکتور هیچ نقشی ندارد، اما در کنار کشاورزان برای پیگیری امورتشان ارتباط خوبی با وزارت صمت داریم.

یک شرکت توان تامین نیاز کل بخش کشاورزی ندارد

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی اضافه کرد: انتقادی که در این بخش وجود دارد حضور تنها یک شرکت و انحصار است، زیرا یک شرکت توان تامین نیاز کل بخش کشاورزی را با توجه به میزان فرسودگی ناوگان ندارد.

بیشتر بخوانید: اختصاص بخش زیادی از تسهیلات مکانیزاسیون به خرید کمباین

رشد 3 برابری تولید تراکتور نسبت به گذشته

ذوالفقاری با اشاره به اینکه میزان تولید تراکتور نسبت به گذشته سه برابر افزایش یافته است، گفت: افزایش تولید نقطه قوت ما است، اما این سه برابر هم جوابگوی نیاز ۵۲ هزار دستگاه در سال و در بخش کشاورزی نبوده و جایگزین تراکتورهای فرسوده نیز نمی‌شود. زیرا سال ساخت بیش از ۵۰ درصد از تراکتورهای کشور از ۱۳ سال گذشته و سوخت بیشتری مصرف می‌کنند و فرسوده هستند.

صادرات ادوات و دنباله‌بندهای کشاورزی

وی با اشاره به اینکه بیش از ۵۵۰ شرکت سازنده ادوات و دنباله بند زیر نظر وزارت صمت مشغول فعالیت هستند، افزود: در اکثر تولیدات این بخش مازاد داریم و به کشورهایی مانند عراق، سوریه، پاکستان، افغانستان و حتی روسیه نیز صادرات انجام می‌شود. یعنی در زمینه ادوات و دنباله بندهای کشاورزی نه تنها کسری نداریم، بلکه جزو کشورهای صادرکننده بوده و محصولات با کیفیتی داریم.

ورود به بحث فناوری‌های نوین و نیازهای فناورانه

این مقام مسئول در وزارت جهادکشاورزی تصریح کرد: در بحث فناوری‌های نوین و نیازهای فناورانه یعنی دستگاه‌های جدیدی که در دنیا تولید می‌شود نیز ورود کردیم و در حال ساماندهی شرکت‌های مختلف هستیم.

در پایان سال گذشته نزدیک به ۱۰۰۰ دستگاه کمباین نو وارد بخش کشاورزی شد و با تسهیلاتی که پرداخت کردیم تمام کمباین‌های شرکت کمباین‌سازی تا بهمن ۱۴۰۲ توسط کشاورزان خریداری شد.

خرید تمام کمباین‌ها تا بهمن ۱۴۰۲

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به کمباین غلات اشاره کرد و گفت: در کشور حدود ۲۰ میلیون تن غلات، حدود ۱۲ میلیون تن گندم، ۳ میلیون تن جو، ۳ میلیون تن ذرت دانه‌ای در سال تولید می‌شود و دستگاه‌های کمباین غلات نیز آنها را جمع آوری می‌کنند. ۱۹ هزار دستگاه کمباین غلات داریم که در مزارع فعال هستند. در پایان سال گذشته نزدیک به ۱۰۰۰ دستگاه کمباین نو وارد بخش کشاورزی شد و با تسهیلاتی که پرداخت کردیم تمام کمباین‌های شرکت کمباین‌سازی تا بهمن ۱۴۰۲ توسط کشاورزان خریداری شد.

۶۰ درصد کمباین‌ها فرسوده هستند

به گفته وی، حدود ۶۰ درصد کمباین‌ها فرسوده هستند و اولویت اصلی، نوسازی سامانه برداشت غلات است که از طریق کمباین‌های ساخت داخل و واردات کمباین‌های سنگین و نیمه سنگین این مهم میسر می شود.

ذوالفقاری در پایان گفت: مشکلی در به روز رسانی سامانه ۱۲۴ وجود دارد که اگر این مشکل توسط سازمان حمایت حل و امکان خرید و پرداخت مقدور شود تا پایان سال این تسهیلات پرداخت می شود. سامانه ۱۲۴ از سال ۱۴۰۱ به روز رسانی نشده و باید تسهیلاتی که پرداخت می شود بر اساس قیمت کالا در آن سامانه باش

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای