رواج زعفرانهای تقلبی آسیاب شده در بازار
مدیرکل استاندارد استان تهران ضمن ابراز نگرانی از رواج زعفرانهای آسیابشده، از شهروندان خواست با توجه به شروع ایام عزاداری محرم و توزیع نذورات،
مردم از مصرف زعفرانهای آسیاب شده خودداری کنند
مدیرکل استاندارد استان تهران ضمن ابراز نگرانی از رواج زعفرانهای آسیابشده، از شهروندان خواست با توجه به شروع ایام عزاداری محرم و توزیع نذورات، از مصرف زعفرانهای آسیاب شده خودداری کنند.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی ، عباس نوری در خصوص رواج نوعی زعفران تقلبی در بازار توضیح داد: این نوع زعفران تقلبی که اساساً زعفران نیست، از مخلوط پودر قند با رنگهای مصنوعی و اضافه کردن اسانس زعفران، طعم، رنگ و عطر زعفران دارد و به عنوان زعفران آسیابشده در بسته بندیهای فاقد موارد نشانهگذاری عرضه میشود.
رنگهای مصنوعی برای سلامتی بیخطر نیست
وی با بیان اینکه مصرف رنگهای مصنوعی برای سلامتی بیخطر نیست، افزود: برخـی از عـوارض ایـن رنگهـا شـامل اثـرات سـرطانزایـی، تضعیـف سیسـتم ایمنـی، ایجـاد آلـرژی و کهیـر، اختـلالات رفتـاری و بیـش فعالـی در کـودکان، آســیب هـای جــدی کبــدی و اختــلال در متابولیســم و آســم است.
مدیرکل استاندارد استان تهران همچنین توصیه کرد که شهروندان از خرید زعفرانهای مذکور خودداری کرده و از فرآوردههای بستهبندی شده، دارای نشان استاندارد ملی ایران و کد ردیابی ۱۰ رقمی که قابلیت استعلام از سامانه پیامکی ۱۵۱۷ را داراست، استفاده کنند.
افزودن رنگهای مصنوعی به زعفران جهت افزایش قدرت رنگی آنها است که معمــولترین ایــن رنـگهــا شــامل تارترازیـن، سان ست یلو، کینولین یلو، کارموزین و … است؛ این گونه رنگهای سنتتیک جهت رنگ آمیزی مواد ناخالص افزوده شده به زعفران و همسانسازی مواد ناخالص از نظر رنگ ظاهری با زعفران اصل است.
فرشته زینلی