خبر فوری
شناسه خبر: 39135

حکایت کمیسیون امنیت ملی و گاو مرده اهالی

حکایت کمیسیون امنیت ملی و گاو مرده اهالی یکی از نمایندگان مجلس می‌گفت جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بود، تلفن یکی از نمایندگان

حکایت کمیسیون امنیت ملی و گاو مرده اهالی
یکی از نمایندگان مجلس می‌گفت جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بود، تلفن یکی از نمایندگان عضو این کمیسیون زنگ خورد، پشت خط یکی از آدم‌های نازنین در یکی از روستاهای جنوبی ایران بود، می‌گفت که منبع درآمد خانواده او یعنی گاوش دیشب مرده و درخواست کمک و وام دارد‌ و… .

کمیسیون امنیت ملی و گاو مرده یکی از اهالی، چه ربطی دارد؟!

اخبار سبز کشاورزی ؛ محمدرضا طالبی‌نژاد| این یک واقعیت است که وقتی از افراد جامعه، فردی به خصوص کسی که با قواعد و چارچوب‌های اداری آشنایی نداشته باشد، مشکلی برایش پیش آید، چندان به این کار ندارد که رفع مشکلش، وظیفه کدام قوه است و مثلا اگر گاوش مرده و وامی می‌خواهد باید به بانک، اداره کشاورزی یا سازمان و اداره دیگر مراجعه کند و زنگ بزند یا نماینده مجلس عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی! او فقط حل عاجل مشکلش را می خواهد و بس.

علت چیست و در کجاست؟

در سطح خرد موضوع؛ انباشتگی، تراکم و تعدد و مخلوط بودن بسیاری از مسائل روزمره مردم و آشنا نبودن کافی مردم با سازوکارهای قانونی‌ واجرایی حل مساله‌شان، بخشی از علت است.
در سطح میانی ونهادی موضوع؛ عدم رسیدگی برخی مسئولین و مدیران دستگاه‌های اجرایی و سر دواندن و سرکار گذاشتن مردم یکی دیگر از علت‌هاست.
در سطح کلان موضوع؛ وجود اشکال در حکمرانی کشور و البته مشکل بودن و پیچیدگی اعمال حکمرانی، بخش کلان علت است.

راه حل چیست؟

راه حل سطح خرد؛ طبیعی است که بخشی از فرایند حل مشکل در هم آمیختگی، تعدد و عدم طبقه‌بندی مسائل و مشکلات مردم را می‌توان با آموزش، فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی بیشتر به مردم از قوانین و مقررات و حدود اختیارات دستگاه‌ها و… حل کرد.
راه حل سطح میانی؛ اعمال نظارت بر عملکرد دستگاه‌ها در رسیدگی به مشکلات مردم و برخورد بازدارنده وموثر با اهمال کاران ومتخلفین و… از دیگر راهکارهاست.
راه حل کلان و ساختاری؛ اما راه حل ریشه‌ای و مهم‌تر که به حاکمیت مربوط است، اصلاح شیوه‌های حکمرانی مانند مشخص کردن موضوع "نظام تقسیم کارملی ومحلی" (موضوعی که ریاست مجلس شورای اسلامی بارها برآن تاکید کرده‌) از طریق تمرکززدایی و مشارکت دادن و بیشتر شدن اختیارات شوراها، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در امور محلی و پرهیز دولت از تصدی‌گری و سوق دادن دولت و مجلس به وظایف تولی‌گرایانه کلان و ساختاری است.
دلیلی ندارد که مشکل مردن گاو یک روستایی نجیب و گرفتار وراه حل آن به مسیر و جایی سوق داده شود که وظیفه اش‌یک چیز دیگر است.
در حکمرانی خوب، این آشفتگی ناشی از عدم تفکیک و تقسیم کار بر اساس چارچوب وظایف واختیارات تعریف شده، وجود نخواهد داشت.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای