خبر فوری
شناسه خبر: 19578

ارتقای امنیت غذایی با نوآوری در صنعت کشاورزی

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تلاش است تا حوزه کشاورزی و صنایع غذایی را با ورود نوآوری متحول کند و باعث توسعه این حوزه شود.

ارتقای امنیت غذایی با نوآوری در صنعت کشاورزی

به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از آنا، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تلاش است تا حوزه کشاورزی و صنایع غذایی را با ورود نوآوری متحول کند و باعث توسعه این حوزه شود.

کشاورزی و صنایع غذایی از مهم‌ترین حوزه‌های فناوری هستند که رشد و توسعه کشور، بدون توجه به آن، ناممکن به نظر می‌رسد. رقابت میان صنایع پیشرفته و عظیم غذایی سراسر جهان، اهمیت استفاده از راهکارهای نوآورانه و فناورانه را برای تأمین غذای سالم، توسعه اقتصاد و تضمین سلامت جامعه را چند برابر کرده است.

بر همین اساس، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، تلاش می‌کند راه را برای ورود نوآوری‌ها به حوزه کشاورزی و صنایع غذایی با ایجاد بستری برای استفاده از قابلیت‌های فناورانه در نقاط کلیدی زنجیره ارزش در این صنعت هموار کند.

مرکز طرح‌های کلان ملی فناوری با هدف تحقق اهداف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام به شناسایی و حمایت از طرح‌های فناورانه در این حوزه در بخش‌های اصلی تجهیزات، ماشین‌آلات و ملزومات، زراعت و باغبانی، شیلات، آبزیان، دام و طیور و صنایع غذایی کرده است.

از مجموع ۵۰ طرح حمایت شده از زمان آغاز به کار مرکز طرح‌های کلان ملی فناوری، ۴۹ طرح در بازه زمانی سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ مورد حمایت قرار گرفته‌اند.

مجموعاً در حدود ۳۰۸ میلیارد تومان اعتبار به‌منظور حمایت از طرح‌ها مصوب شده است که از این میزان رقمی بالغ‌بر ۱۰۶ میلیارد تومان سهم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بوده است، همچنین به خاطر پیشرفت پروژه و شاخص‌های کلیدی عملکرد تعیین شده، تاکنون اعتباری در حدود ۶۲ میلیارد تومان از سهم معاونت پرداخت شده است.

از مجموع ۴۹ طرح حمایت‌شده، بخش تجهیزات، ماشین‌آلات و ملزومات و بخش زراعت و باغبانی با تعداد ۱۷ طرح، بیشترین تعداد طرح‌های مورد حمایت را به خود اختصاص داده‌اند.

همچنین بررسی نسبت توزیع ریالی طرح‌ها نشان می‌دهد که از مجموع ۳۰۸ میلیارد تومان اعتبار مصوب، بخش زراعت و باغبانی با رقمی بالغ‌بر ۲۰۰ میلیارد تومان بیشترین میزان ریالی حمایت را به خود اختصاص داده است.

همچنین بیش از ۷۲ درصد از حجم ریالی طرح‌های سرمایه‌گذاری شده در این حوزه یعنی ۴۵ طرح تاکنون با موفقیت همراه بوده‌اند. فرآورده‌های دارویی دام و طیور تخم‌مرغ SPF از اولین طرح‌ها در دسته‌بندی شیلات و آبزیان، دام و طیور بوده که مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی در ۱۳۸۹ اجرای آن را بر عهده داشته که اکنون این طرح خاتمه یافته است.

از آخرین طرح‌های کلان ملی فناوری که هم‌اکنون نیز در حال اجرا است می‌توان به طرح تولید بستر کشت از ضایعات درخت نخل که مجری آن شرکت کشت و صنعت فتح و نصر کرمان بوده اشاره کرد، این طرح نیز در طبقه‌بندی شیلات، آبزیان، دام و طیور قرار دارد.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای