آخرین خبرها:
شناسه خبر: 13003

«سولدوش» بهترین و قدیمی ترین قنادی تهران

با توجه به مشکلات قنادی ها طی دو سال اخیر درپی شیوع گسترده ویروس کرونا، پای صحبت یکی از قنادان معروف تهران نشستیم.

«سولدوش» بهترین و قدیمی ترین قنادی تهران
مزرعه سبز : با توجه به مشکلات قنادی ‎ها طی دو سال اخیر درپی شیوع گسترده ویروس کرونا، پای صحبت یکی از قنادان معروف تهران نشستیم تا از دغدغه‌های این روزهای خود با ما سخن بگوید.
قادر نوروزی، مدیریت قنادی سولدوش را برعهده دارد. وی که در نوجوانی و از سن 13 سالگی کار در قنادی را با شاگردی شروع کرد، توانست با پشتکار در سنین نوجوانی و پس از 10 سال کار مداوم و تلاش پیگیر به یک استادکار ماهر در بخش پخت شیرینی تبدیل شود؛ چنانچه صنف قنادی از تجربه وی برای راه‎اندازی قنادی‎های مختلف در شهر تهران بهره می گیرند.
نوروزی درباره مشکلات شیرینی‌فروشی ها در دو سال اخیر به دلیل شیوع ویروس کرونا گفت: صنف قنادان در گروه شغلی دو بودند که این امر به بستن مغازه‌ها و فروشگاه های شیرینی فروشی منجر شد و پس از آن هم منع ترددها اجرا شد و مردم از ترس ابتلا به کرونا، شیرینی نمی خریدند. عروسی ها و تمامی مراسم طی این مدت تعطیل شد. تولدها، دورهمی ها و مهمانی ها هم برگزار نشد؛ لذا قناد ماند و حوضش.
مدیر قنادی سولدوش در ادامه افزود: در این شرایط ناگزیر تعدیل نیرو انجام دادیم. وقتی که مواد اولیه گران شد دودش به چشم کارگر رفت. بازار کساد شد. در صنعت مواد غذایی به ویژه صنف شیرینی‌پز به سختی دوام آورده و راه را ادامه می‌دهیم. درحالی که می‎خواستیم نیروها و مشتری‌های خود را حفظ کنیم.
قادری گفت: ما جزو قنادهای قدیم استان تهران بودیم، ولی با این حال به سختی در این شرایط دوام آوردیم. خوشبختانه وقتی شیوع کرونا فروکش کرد و واکسیناسیون انجام شد، یکی ـ دو ماهی در بازار شاهد رونق بود و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.

مدیر قنادی سولدوش اظهار داشت: مشکل دیگر، تامین مواد اولیه وارداتی است که به واسطه گرانی دلار قیمت آنها بسیار افزایش یافته است و البته درپی این گرانی دلار قدرت خرید مردم نیز کمتر ‎شده است. امیدواریم چند وقت دیگر بازار به روال عادی خود بازگردد و مردم به کسب و کار گذشته بر‎گردند.
قادری افزود: یکی دیگر از مشکلاتمان، دارایی است. وقتی کسی کارت می‎کشد و خرید و فروش می‎شود، تراکنش بالا می‌رود. چون در دستگاه پز کارت کشیده شده، مالیات را قناد باید بپردازد. در گذشته تعیین مالیات برای تراکنش بالا را برای بانک‎ها تعیین می کردند، اما کنون بابت تراکنش بالا، باید مالیات بدهیم. مگر به ما روغن و شکر دولتی می دهند؟ شکر آزاد و روغن آزاد می خریم، باید مالیات هم بدهیم. بدین صورت به صنعت شیرینی فشار می ‎آید و تولید کننده هم مایوس می شود.
مدیر قنادی سولدوش ادامه داد: در کشورهای دیگر اگر یک شعبه بزنید به شما امکانات می دهند برای اشتغال‎زایی که انجام دادید. در حال حاضر در شعبلات قنادی سولدوش حدود 200 نفر کار می‎کنند که هر 200 نفر، 4 الی 5 عضو خانواده دارند؛ یعنی ما حدود یک هزار نفر را ازنظر معیشتی تامین می کنیم. این در حالی است که اگر قسمتی هزینه‌های انرژی همچون آب و برق را دولت بدهند، مجموعه ما قادر خواهد بود که به طور متوسط سالانه برای 10 نفر شغل ایجاد کند.

پریسا حیدری

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای