مرحمت فرموده ما را مس کنید
یک هفته پیش صدای اعتراض انجمن تولیدکنندگان سموم با ارسال نامهای به حسین رنجبر، رئیس سازمان حفظ نباتات، درآمد و مسعود گیلآبادی، رئیس هیات مدیره انجمن تولید
سالی بدون سموم کشاورزی و احتمال افزایش واردات!
یک هفته پیش صدای اعتراض انجمن تولیدکنندگان سموم با ارسال نامهای به حسین رنجبر، رئیس سازمان حفظ نباتات، درآمد و مسعود گیلآبادی، رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان سموم کشور، از محدودیت اختصاص ارز برای واردات مواد تکنیکال و تولید سموم دفع آفات و خسارتهای فراوانی که به کارخانجات تولید سموم وارد شده، گلایه کرد. کارخانجاتی که اکنون حدود 30 هزار تن سم مورد نیاز داخل را تامین میکنند.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی ؛ البته خسارتهای غیرقابل جبرانی که در ماههای آتی در اثر کمبود مواد ضدعفونی بذر (نزدیک به یک میلیون تن بذور کشت پاییزه باید با قارچکشها ضدعفونی شود) و کمبود سموم علفکش (در اسفندماه به گفته معاون امور زراعت، مبارزه با علفهای هرز یکی از سه دلیل افزایش تولید گندم بوده است) و کمبود سموم مبارزه به آفات سم (فروردین ماه) هشدار داده است.
بیشتر بخوانید: یک ارز و چندین لقب
گوش مسئولان کشور بدهکار نیست
اما ظاهرا گوش سازمان برنامه، بانک مرکزی و رئیس جمهور بدهکار این حرفها نیست. جالب است ارز برای ورود بذور و اندامهای رویشی به 104 متقاضی اختصاص یافته، در حالی که ضمانتی برای رشد و محصولدهی ندارند.
بیشتر بخوانید : رهبری بدانند؛ سال آینده تولید گندم نصف میشود
250 میلیون دلار نیاز به ارز برای واردات
براساس نامه اعتراض انجمن، از 7 دوره تخصیص ارز از ابتدای سالجاری تاکنون صرفا 30 میلیون دلار ارز به کارخانجات تولید سموم دفع آفات اختصاص یافته، در حالیکه مجموع درخواستهای دهها کارخانه از 120میلیون دلار بیشتر است و البته کل نیاز تامین مواد اولیه سموم از طریق واردات بالغبر 250 میلیون دلار است.
بیشتر بخوانید : دریغ از اختصاص یک دلار برای واردات سم و کود
جالب توجه اینکه هیات دولت و مجلس از اینکه تولید گندم امسال همه را غافلگیر کرده، خوشحال هستند؛ اما برای استمرار و نهاده شدن این افزایش تولید، کاری انجام ندادهاند. واقعیت این است که افزایش بهرهوری، وابستگی مستقیم به تغذیه و تقویت خاک و تامین سموم مورد نیاز برای مبارزه با علفهای هرز و آفات و امراض گیاهی دارد