انواع چای در دنیا/ چای نوشیدنی آرام و دلنشین
از برگها و ترکیبهای مختلف چای می توان برای همه چیز استفاده کرد، از بین بردن اضطراب گرفته تا رفع ناراحتی های معده.
اخبار سبز کشاورزی؛ کمتر نوشیدنی یافت می شود که به اندازه یک فنجان چای دلپذیر و سرحال کننده باشد. بهترین چای آن نیست که فقط برای استراحت مفید باشد. از برگها و ترکیبهای مختلف چای می توان برای همه چیز استفاده کرد، از بین بردن اضطراب گرفته تا رفع ناراحتی های معده.
چای سبز یکی از مهمترین نوشیدنی های سالم در جهان است که دارای مزایای زیادی از جمله کاهش کلسترول و جلوگیری از بوی بد دهان است. در همین حال، چای سیاه پر از آنتی اکسیدان است و حاوی کافئین بیشتری نسبت به چای سبز است و برای تقویت انرژی صبح زود عالی است.
چای سیاه
اگر در بین انواع چای یک مسابقه محبوبیت برگزار شود، چای سیاه حتما برنده خواهد شد. چای های سیاه از آنجا که تانن بیشتری دارند، سرزنده تر هستند.
فرآیند اکسیداسیون چای سیاه طولانی تر از اکثر هم رده های خود است، در طی آن برگ ها را می غلطانند یا خرد می کنند تا روغن های طبیعی آن آزاد شود، سپس در حرارت زیاد بو داده می شود تا اکسیداسیون متوقف شود و خشک شود. چای سیاه بهتر است با شیر یا لیمو سرو شود.
محبوب ترین چای های سیاه عبارتند از:
• چای آسام: از هند، بیشتر اوقات عنوان چای پایه استفاده می شود و در ترکیبات صبحانه جایگاه ویژه ای دارد.
• چای سیلان: در سریلانکا رشد کرده و بسته به محل تولید از مرکبات گرفته تا شکلات می تواند طعم های مختلفی داشته باشد. بخاطر طعم تندی که دارد، ترکیب اصلی چای Earl Grey است. ترکیبات میوه ای آن نیز پر طرفدار است.
• چای Earl Grey: این محبوب چای تنوع ندارد- در اصل چای سیلان است که به آن ترنج اضافه شده تا عطر و طعم مشخص به خود بگیرد.
• چای دارجیلینگ: سه فصل رشد مختلف دارجیلینگ در هند وجود دارد و هر یک عطر و طعم منحصر به فردی دارند.
• چای چای: ترکیب محبوب چای های سیاه با ادویه های مختلف فراوانی است.
• چای صبحانه انگلیسی: مخلوط چای های سیاه که طعم آن را خیلی قوی کرده است.
چای سبز
چای سبز بومی آسیا است، و از لحاظ محبوبیت در بین انواع چای، مقام دوم را دارد. چای سبز که از برگ های کوچکتر چای تهیه می شود، اکسید نشده است. از آنجا که فرآیند اکسیداسیون را طی نمی کند، رنگ سبز خود را حفظ کرده است. چای های سبز شیرین تر و ظریف تر از چای های سیاه هستند اما بسته به نحوه فرآوری چای، طعم های متفاوتی دارند.
محبوب ترین چای های سبز عبارتند از:
• چای ماتچا: به معنای واقعی کلمه"چای پودر شده" است، این یک نوع چای سبز مخصوص فرآوری شدن پرورش می یابد که به راحتی به صورت پودر در می آید.
• چای Sencha: در ژاپن بسیار محبوب است، برگها قبل از خشک شدن بخارپز می شوند تا عطر و طعم علفی خود را از دست بدهند.
• چای بانچا: اگرچه همانند سانچا فرآوری می شود، اما چون در اواخر فصل برداشت می شود و طعمی شیرین و خاکی می دهد.
• چای چون می: طعم آن به ترشی می زند و طعم خوبی دارد.
• چای هوجیچا: این چای تا حدودی شبیه قهوه است. رنگ آن بیشتر سبز و قرمز و قهوه ای است و با عطر و طعم کارامل و تا حدودی آجیلی دارد.
چای اولانگ
ترکیبی از چای سیاه و سبز، که از چین منشا گرفته و دارای عطر و طعم پر است. برگها نیمه تخمیر می شوند و سپس مراحل اکسیداسیون نسبی را قبل از بو داده شدن می گذرانند، بنابراین بخاطر نوع آماده سازی آنها طیف وسیعی از عطر و طعم را از گل تا میوه تا ادویه تا خاکی و حتی فراتر از آن را ممکن است داشته باشد.
وقتی کمی اکسید شوند، طعمی شبیه به چای سبز به خود می گیرد، اگر اکسیداسیون طولانی تر شود، عطر و طعم قوی تری پیدا می کند.
چای های اولانگ محبوب عبارتند از:
• چای Tieguanyin: در خاور دور رایج است و طعمی شیرین دارد.
• چای ووی: رنگ تیره و عطر و طعم دودی آن به دلیل تفت دادن طولانی آن که گاهی اوقات به 30 ساعت هم می رسد.
چای سفید
بر روی چای های سفید کمترین فرآوری اعمال می شود، به همین خاطر اکسید نمی شود و بو داده نمی شوند و به شیرین ترین و سبک ترین نوع چای تبدیل می شوند.
محبوب ترین چای های سفید عبارتند از:
• چای سوزن نقره ای (Bai Hao Yinzhen): معمولا محصول استان های فوجیان و یوننان چین است و منحصرا از جوانه های نقره ای رنگ تولید می شود، و نامش هم از آن گرفته شده است. در هنگام دم کشیدن رنگی طلایی و طعمی شیرین و در عین حال غنی با عطر و بوی گل دارد.
• چای گل صد تومانی سفید (Bai Mu Dan): از ترکیبی از جوانه ها و برگ های جوان چای ساخته شده است، رنگ آن سبز کمرنگ است، طعم کاملی دارد و شبیه گل و آجیل است.
• چای Tribute Eyebrow (Gong Mei): این گیاه در استانهای گوانگشی و فوجیان چین رشد کرده و دارای طعمی میوه ای غلیظ و شبیه به چای اولانگ است.
• چای (Shou Mei) Long Life Eyebrow: این محصول که بیشتر در استانهای گوانگشی و فوجیان چین رشد می کند، دیرتر از چای سفید گل صد تومانی و سوزن نقره ای برداشت می شود و به همین خاطر طعم و رنگ تیره تری دارد.
چای PU-ERH
چای PU-ERH: بومی استان یونان در چین، این یک چای تخمیر شده است که به طور سنتی در آسیا به عنوان دارو استفاده می شد. همچنین به عنوان pu'er نیز شناخته می شود، طعم آن خاکی و غلیظ است.
چای های معروف pu-erh عبارتند از:
• چای Pu-erh سبز: چای حرارت ندیده است فقط قبل از تخمیر کمی پردازش می شود و به آن طعم خامی و خاکی می بخشد.
• چای Pu-erh سیاه: منتظر باشید که یک چای دودی و صاف میل کنید.