اسرار مگوی قهوه فروشان
در مورد قهوه، موضوعاتی وجود دارد که شرکتهای جهانی مایل نیستند مصرفکنندگان از آنها اطلاعی داشته باشند

اخبار سبز کشاورزی؛ قهوه یکی از عامهپسندترین نوشیدنیها در سراسر جهان است که سال گذشته (۲۰۲۱) 167 میلیون کیسه 60 کیلوگرمی (افزونبر 10 میلیون تن) از آن مصرف شد، رقمی حیرتآور که بهنظر چندان قابل باور نیست، ضمن آن که قهوه فقط یک نوشیدنی موردپسند همگان نیست، بلکه یک تجارت عظیم جهانی است.
اما در مورد قهوه، موضوعاتی وجود دارد که شرکتهای جهانی مایل نیستند مصرفکنندگان از آنها اطلاعی داشته باشند. از قیمتهای مشکوک و قابل تردید گرفته تا مبلغی واقعی که برای پرداخت یک فنجان قهوه میدهید و بسیاری اسرار دیگر که تولیدکنندگان قهوه آنها را «اسرارمگوی» خود میدانند.
برخی از این رازهای مگو
قهوه سیاه(Dark roast): رستورانداران ترجیح میدهند که از قهوه سیاه(Dark roast) استفاده کنند چون ارزانتر است. زمانی که دانههای قهوه بهاصطلاح «بو» داده شده و تیره میشوند، عیب و نقصهای آنها پنهان میشود و حتی یک طعم تلخ پیدا میکنند که اغلب چندان مهم بهنظر نمیرسد.
بهرهکشی از کارگران: براساس مشاهدها وگزارشها، بسیاری از کارگرانی که در کاشت، داشت و برداشت قهوه کار میکنند در شرایط بسیار نامطلوب و آزاردهندهای به این کار مشغولاند. بهعنوان مثال در کشور برزیل بهعنوان بزرگترین صادرکننده قهوه در جهان، این کارگران کمتر از 2درصد از سود حاصل از فروش قهوهای را که تولید کردهاند، بهدست میآورند و نکته بدتر آن که بیش از 37درصد از این کارگران را کودکان تشکیل میدهند که در این شرایط در سایر مناطق تولید قهوه نیز دیده میشود.
تفاوت مقدار کافئین از یک قهوه تا قهوه دیگر: براساس معیاربندی کافئین در دانههای قهوه و برگهای چای، این میزان باید 333 تا حداکثر 400 میلیگرم باشد. اما بسیار دیده میشود که گاه در یک لیوان قهوه این مقدار تا حدود 145 میلیگرم در جایی دیگر 200 و در رستورانی دیگر 300 میلیگرم است که نوعی تخلف و کمفروشی محسوب میشود.
هزینهکردن سالیانه برای خرید قهوه: بنابر آمار هر آمریکایی روزانه تا 6/ 4 دلار پول برای یک لیوان قهوه میدهد. حال اگر قرار باشد فردی در طول روز حداقل 3 لیوان قهوه بیاشامد، روزانه تا حدود 14 دلار و هفتهای 98 دلار بهطور متوسط پول قهوه خواهد داد که رقم بالایی است.
انواع اسامی و برچسبهای قهوه: شرکتهای تولید قهوه در بسیاری از موارد، بیش از آنچه کالای آنها ارزش داشته باشد خرج روی دست مصرفکننده میگذارند. اگرچه کسب سود امر قابلقبولی است، اما قیمتگذاری آنها بسیار تعجببرانگیز است. معمولا یک فنجان قهوه آماده برای شرکتها تا 30 سنت هزینه برمیدارد، اما آن را در حدود 2دلار میفروشند که 6/6 برابر گرانتر است.
کافئینزدایی از قهوه: ممکن است آن قهوه بدون کافئینی که شما فکر میکنید، همان محصولی نباشد که به دست شما دادهاند.
این روند بهطور طبیعی در دانههای قهوه اتفاق میافتد، اما گاه این پروسه به شکل غیرطبیعی و توسط مواد شیمیایی ازقبیل «متیل کلراید» انجام میشود که میتواند اثرات زیانبخشی روی اعصاب داشته و حتی خطر سرطانزدایی داشته باشد.
میزان کافئین در قهوههای آماده: اطمینان داشتهباشید که هر قطره از قهوه«اسپرسو» نسبت به قهوه دمکرده قویتر است، اگرچه یک قهوه دمکرده استاندارد که تقریبا یک لیوان 8 اونسی(250CC) است؛ کافئین بیشتری از یک لیوان معمولی اسپرسو دارد. معمولا یک لیوان قهوه دمکرده در حدود 100 میلیگرم کافئین دارد در حالی که یک لیوان قهوه اسپرسو دارای 65 میلیگرم کافئین است.
اعتیاد به کافئین: اعتیاد به کافئین یک واقعیت است. مصرف کافئین در سطح وسیعی در جهان رواج دارد و بسیار مورد توجه است. در حالی که مزیت آن برای ارتقای توانایی در کسب انرژی و تمرکز یک امر آشکار است، اما در هنگام مصرف بیش از اندازه قهوه میتواند بهصورت یک مشکل درآید، چرا که بر شیمی مغز، اثر منفی میگذارد.
مصرف بیش از اندازه کافئین: کار چندان سختی نخواهد بود که بتوانید آنقدر کافئین بخورید تا سر از یک اورژانس پزشکی درآورید! اگر یک فرد بزرگسال بهطور متوسط 1200 میلیگرم کافئین یا مقادیر بیشتری از آن را در یک مدت زمان کوتاه مصرف نماید، امکان دارد دچار عوارضی مانند تپش قلب، سردرد، توهم و حمله صرع شود.